Nema stečaja za HTP Korčulu d.d.

Zamjenik ministra turizma, Oleg Valjalo, u svom je posjetu gradu Korčuli poručio kako nema govora o stečaju za njeno najvažnije turističko poduzeće - HTP Korčulu d.d.

Grad Korčula je po mnogočemu važna turistička destinacija koja će svoju sezonu dočekati u punom jeku zahvaljujući naporima lokalne vlasti. Sav uložen trud napokon je urodio plodom jer su Vlada Republike Hrvatske  i odgovarajuća ministarstva prepoznali ‘gorući’ korčulanski problem. Hotelsko-turističko poduzeće (HTP) Korčula d.d. već godinama se bori s financijskom krizom koja bi napokon mogla dobiti svoj sretan završetak.

Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo sastao se u Korčuli s članovima nadzornog odbora HTP Korčula d.d. kako bi riješili sva pitanja oko postupka rekonstrukcije spomenutog poduzeća. U društvu gradonačelnika Grada Korčule Mirka Duhovića i saborskog zastupnika SDP-a Mladena Marelića, Valjalo je gostovao na lokalnom radiju gdje je razgovarao o svim važnijim pitanjima za budućnost Korčule, uključujući i spas HTP Korčula.

Spomenimo kako je Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) do sada tvrtki  HTP Korčula d.d. izdala pozajmicu od 14 milijuna kuna plus pozajmicu za isplatu tri minimalne bruto mjesečne plaće, što je ukupno preko 15 milijuna kuna. HTP Korčula je trenutno u postupku predstečajne nagodbe, ali zamjenik ministra turizma napominje kako tu nikako nije riječ o stečaju.

Svoje oduševljenje Korčulom i sam razlog svog posjeta Korčuli, ovaj Dubrovčanin nije skrivao.

“Ja sam svoj posao zamjenika turizma shvatio vrlo operativno. Korčula mi je posebno draga i odmah na početku mandata dao sam sebi mali zadatak, možda čak i mali prioritet u odnosu na druge tvrtke, da ovaj jedan prekrasan otok i destinaciju pokušamo konačno izvući iz, prije svega, financijskih problema.” – izjavio je Valjalo.

“Neće se dogoditi stečaj ovoga društva, već će se dogoditi nešto drugo, a to je financijsko restrukturiranje kroz koje će se što je već izvjesno, pojaviti strateški partner koji će svojom dokapitalizacijom stvoriti preduvjete da društvo odradi ovu sezonu, a nakon toga rekonstrukcijom napravi i nešto više.“ – dodao je zamjenik ministra turizma.

Zamjenik ministra turizma je istaknuo kako se bez jake hotelske kuće ne može razgovarati o razvoju neke destinacije, u ovom slučaju Korčule. “Grad koji ima izvanrednu lokaciju i predivne spomenike, grad koji ima vrhunsku tradiciju mora imati i vrhunski smještaj. HTP Korčula se mora podići na najveću moguću razinu.“

Valjalo je ujedno i nositelj liste županijske koalicije SDP – HNS – HSS u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na predstojećim svibanjskim izborima te kandidat za zastupnika u EU Parlamentu.