Obavijest o vježbi zaštite i spašavanja

Dana 4. studenog 2016. godine, s početkom u 11.00 sati održat će se vježba zaštite i spašavanja pod nazivom »OŠ Petra Kanavelića 2016.« u Osnovnoj školi Petra Kanavelića u Korčulu.

Dana 4. studenog 2016. godine, s početkom u 11.00 sati održat će se vježba zaštite i spašavanja pod nazivom »OŠ Petra Kanavelića 2016.« u Osnovnoj školi Petra Kanavelića u Korčulu, i njezinoj neposrednoj okolini, u koju će se uključiti čimbenici sustava civilne zaštite (DVD Korčula, Hrvatska gorska služba spašavanja-Stanica Orebić,  Hrvatski crveni križ-GD Korčula, Hrvatski zavod za HMP DNŽ-Ispostava Korčula), MUP-Policijska postaja Korčula, kao i učenici i djelatnici OŠ Petra Kanavelića.

Vježba se odnosi se na evakuaciju i spašavanje učenika i djelatnika iz zgrade OŠ Petra Kanavelića.

Trajanje vježbe se planira u trajanju jednog sata, tj. do 12,00 sati.

Zbog izvođenja vježbe biti će ograničenje prometa kroz Ulicu Ante Starčevića (od ulaza u javnu garažu pa do autobusnog kolodvora), pa se mole vozači da za izlazak iz centra grada koriste (ulicu) Put sv. Nikole.

U tijeku vježbe koristit će se i određene sirene na vozilima, pa se mole građani da se ne stvara panika niti zove 112 te se ujedno mole da se ne koncetriraju na mjestu izvođenja vježbe kako bi se omogućilo da se vježba provede kako je i planirana.

GRAD KORČULA