Obilježavanje Gospe od Sniga u Pupnatu

U nedjelju, 5.kolovoza 2013. mještani Pupnata na otoku Korčuli i njihovi brojni gosti svečano su obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, uz njihovu mjesnu svetkovinu Snježnu Gospu (Gospu od sniga) i proslavu Dana MO Pupnat.

U organizaciji Vijeća MO i Viteške udruge Kumpanjija cijeli je dan bilo veselo, u ovom najstarijem mjestu na otoku Korčuli. U prijepodnevnim satima uz svečanu procesiju okolo mjesta u kojoj su zavjetnu lik župne nebeske zaštitnice Gospe od Sniga, urešenu bijelim cvijećem ponijele djevojke u bjelini, uz pratnju vjernika, mještana i otočana, turista, hodočasnika i iseljenika. Procesiju i misno slavlje uz pratnju svećenika korčulanskog dekanata je predvodio biskup dubrovački monsinjor Mato Uzinić, uz molitvu i zahvalnost svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata kao i svim žrtvama darovanih Domovini kroz hrvatsku povijest.

__U kulturno zabavnom programu su nastupali puhački orkestar KUD Moreška iz Korčule i          _ kantautor Damir Poša. Vrhunac večeri bilo je svečano izvođenje Kumpanjije – uz seniore po _  _.prvi su put nastupili i mladi članovi Kumpanjije. Prisutni su uživali u starim balima i na kraju, _ .u  koncertu grupe Vertigo.

….(*djelomično preuzeto iz teksta Nike Perića*)