Obilježavanje Tjedna Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog Križa Korčula obilježilo je na Trgu Pomirenja Međunarodni dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Akcijom su, između ostalih aktivnosti, prikupljena novčana sredstva koja će se donirati Karli Sentić.

Obilježavanje Tjedna Crvenog križa (od 8. do 15. svibnja), započeli smo već 6. svibnja na Trgu Pomirenja u Korčuli kada smo obilježili Međunarodni dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Organizirali smo mjerenje krvnog  tlaka  i šećera u krvi uz pomoć medicinske sestre Milke Skokandić i doktorice Leile Mitrović. Osim toga, organizirana je humanitarna prodaja kolača koje su napravili mladi GDCK Korčula i rukotvorina koje smo izrađivali zajedno sa korisnicima Doma za starije i nemoćne u Korčuli. Ekipa podmlatka iz OŠ Ante Curać Pinjac održali su pokaznu vježbu iz prve pomoći, a mladi GDCK Korčula prezentirali su što treba poduzeti kod besvjesnog stanja, kako pružiti reanimacije i imobilizaciju. Od humanitarne prodaje kolača i  rukotvorina prikupljeno je 1.211.00 kn koje će biti donirane Karli Sentić.

Nadalje, Tjedan Crvenog križa obilježili smo:

  • 9. svibnja u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Blato ,
  • 10. svibnja u Domu za starije i nemoćne Blato i
  • 11. svibnja u Domu za starije i nemoćne Vela Luka.

Korisnike smo upoznali sa radom Crvenog križa, a naposljetku organizirali smo prigodne radionice. U četvrtak 12. svibnja u Orebiću smo ispred caffe bara Best održali mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

Kao vrhunac tjedna, sutra, 14. svibnja (subota) organiziran je županijski susret darivatelja krvi u Korčuli.