Održan kostimirani koncert učenika korčulanske glazbene škole

Korčula, 18. veljače 2012. Umjetnička škola Luke Sorkočevića- Dubrovnik – Područno odjeljenje Korčula u suradnji s Centrom za kulturu Korčula priredili su danas u kino sali Doma kulture tradicionalni kostimirani koncert učenika, koji su plijenili pozornost, kako glazbenim umijećem tako i svojim kostimima.
violina_2012

.

Nažalost, mali broj posjetitelja nije mogao popuniti prazninu kontakta između aplauza i izvođača na pozornici, koji su sa svojim profesorima stvorili lijepi ugođaj izvodeći djela najpoznatijih skladatelja kao i suvremene skladbe. Mijenjali su se instrumenti: klavir, klarineti, violine,gitare, blok-flaute. Na kraju koncerta je Zbor osnovne glazbene škole pod ravnanjem prof. Ljubica Milošević uz klavirsku pratnju prof. Marine Stanković, izveo skladbu „Zima“ Petra Iliča Čajkovskog, a potom i tradicionalnu američku pjesmu Rock My Soul.

Inače, ovo je tradicionalni 16. po redu kostimirani koncert koji se svake godine održava u Korčuli, gdje su uz učenike bili i njihovi profesori koji su i pripremili program: klavir Tihana Penjak i Marina Stanković, puhači Riko Peručić, gitara Tomislav Žerovnik, violina Renata Prizmić Linarić, dok je zbor vodila Ljubica Milošević.

Tekst i snimak: Niko Perić