Održan Sajam županija u Zagrebu

Na sajmu županija koji je održan od 19.- 23. rujna na Zagrebačkom velesajmu vinari, maslinari, pčelari te obrtnici i udruge Dubrovačko neretvanske županije su na zajedničkom štandu predstavili svoje autohtone proizvode.

U pratnji župana DNŽ Nikole Dobroslavića, predsjednik Josipović sa suradnicima posjetio je štand Dubrovačko-neretvanske županije gdje je kušao nezaobilazni Dingač i maslinovo ulje Torkul obitelji Fanito sa Korčule.

Turističke zajednice općina Ston i Mljet na sajmu su uspješno predstavile svoju turističku ponudu. Stonski afrodizijak bio je najviše tražen jer stonska kamenica je svježa stigla i Zagrepčanke su iskoristile ovu mogućnost da iskušaju njena afrodizijačka svojstva. U tome im je pomogao Dario Franušić koji je predstavio svoje OPG, te na samom štandu održao malu školu otvaranja kamenica i uputio ih kako da najbolje iskoriste kamenice kao afrodizijsko sredstvo.

Udruga lađara Neretve oduševila je uzvanike i brojne  goste pripremivši brudet uz degustaciju Plavca maložupanijeg prezentiranom od Udruge Pelješki vinski puti i Udruge Plavac mali-Pelješac.

Tekst i foto: Slobodan Rosić