Održana humanitarna priredba “Djeca za djecu”

Korčula,13.12.2012. U susret predstojećim blagdanima večeras je u prepunoj dvorani Doma kulture održana tradicionalna, šesta po redu, humanitarna priredba "Djeca za djecu". Organizatori ove manifestacije bili su Udruga roditelja djece sa posebnim potrebama "Moje sunce" i Centar za kulturu Korčula

Pred ulazom u dvoranu bio je postavljen štand za prodaju čestitki i ukrasa koje su na svojim kreativnim radionicama izradili članovi i prijatelji udruge “Moje sunce”. Cjelokupan prihod namijenjen je financiranju rehabilitacije djece s posebnim potrebama.

Publika je bila oduševljena nastupom preko stotinu djece iz korčulanskih vrtića i škola, a velikim aplauzom zahvalila je svim izvođačima.

Marin Brčić iz Glazbene škole je izveo na klaviru Trič-trač-polku, Đina i Jakša klarinetski duet, Dječji vrtić Korčula “batio” je  izvanrednu malu morešku, dok je Vrtić Anđela čuvara izveo Zvijezde pričaju i Spavaj mali Isuse. Popularnu, za ovakve prigode nezaobilaznu, melodiju Zvončići izveli su učenici OŠ Petra Kanavelića Korčula,dok su starije juniorke Plesne škole Mila primamljivo otplesale mažoretski ples. Djeca iz Pupnata, osnovci i Dječji vrtić, oduševili su glazbenom igrom Palačinke, dok je na kraju bilo lijepo vidjeti Korčulanske bale, stari ples u izvođenju učenika OŠ Ante Curač-Pinjac iz Žrnova.

Tekst i snimak: Niko  Perić