Održana Skupština Udruge Igre otoka svijeta Korčula

U Gradskoj vijećnici u Korčuli u petak, 25. veljače, održana je Izborna Skupština Udruge ''Igre otoka svijeta Korčula'' na kojoj je uz ostale točke Dnevnog reda izabrano i novo rukovodstvo Udruge za razdoblje od slijedeće četiri godine, te usvojena Izvješće o radu u proteklom razdoblju.

 

Skupštini je bilo prisutno svih 13 članova  – predstavnika osnivača ove Udruge – Grada Korčule, te općina Vela Luka, Blato, Smokvica i Lumbarda.

Za novog Predsjednika ponovno je izabran Dušan Kalogjera, dok su članovi Izvršnog odbora  Mirko Duhović – Gradonačelnik Korčule, Boris Žuvela – Načelnik općine Vela Luka , Ivo Gavranić – Načelnik općine Blato, Lenko Salečić – Načelnik općine Smokvica, Ivan Radovan – Načelnik općine Lumbarda,  Frano Skokandić – Dubrovačko-neretvanski dožupan,  Liljana Ujlaki Subić iz HOO, Dalibor Antunović – Predsjednik odbora za sport, te Nikša Fabris, Ofelija Dragojević i Nenad Šeparović.  
Izabran je i novi Nadzorni odbor i  Stegovni sud.

Zaključak svih nazočnih bio je da se i ove godine sudjeluje na Svjetskim otočkim Igrama na Siciliji kako se  kontinuitet sudjelovanja ne bi prekinuo. Izvršni odbor dobio je zadaću da se tijekom ožujka utvrdi troškovnik sudjelovanja, te da se u svezi istog dogovori sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i  Ministarstvu znanosti, obrazovanja i  športa kako bi se utvrdila trajna financijska pomoć Udruzi, ali i ispitala eventualna mogućnost da otok Korčula bude domaćin Igara – rekao nam je po završetku Skupštine Dušan Kalogjera.

Na skupštini se raspravljalo o problematici sudjelovanju na ovogodišnjim Igrama. Po riječima D. Kalogjere,  Hrvatski Olimpijski Odbor (HOO) je umjesto financijske ove godine obećao pomoć u opremanju naših natjecatelja sportskom opremom.  

Ove godine igre će se održati na Siciliji od 23. do 29. svibnja, a značajna je novost je da će se  korčulanski sportaši natjecati u četiri sportaženskom rukometu, plivanju, atletici i tenisu. Zbog velikog broja sportaša s njezina područja i radi toga povećanih financijskih troškova Općini Vela Luka, ove godine na Igre neće ići stolnoteniska selekcija otoka Korčule koju inače čine sportaši iz te općine.