Okupacija Plokate u tri slike

U prigodi nadolazećih božićno-novododišnjih blagdana u gradu Korčuli je na popularnoj Plokati, na središtu Trga pomirenja, po prvi put postavljena poveća prostorna instalacija - šest metara visoka jelka, koja je nakon tri dana montaže, danas dobila završni oblik i izgled.
2_u-kompletu

.
Zajedničkom suradnjom Grada Korčula i TZ Korčule nabavljen je umjetni ekološki bor, kojega su montirali radnici KTD Hober, čiji direktor Marko Milat ističe, da je ovaj proizvod jeftiniji, praktičniji, može se koristiti više godina, lakše se rastavlja i sprema.

– Nažalost,  jaka kiša je onemogućila feštu kićenja, kaže Hana Turudić, direktorica ureda TZ Grada Korčule, pak je to učinila ekipa Elektrojuga, Hobera i mladih aktivista iz GD Crvenog križa Korčula.

Da bi barem djeca uživala, zamjenski je u atriju Doma kulture održan sajam udruga Moje sunce iz Korčule, Lipa rič iz Lumbarde i Račiško srce iz Račišća, kojega je pjevanjem božićnih pjesama uveličao zbor OŠ Petra Kanavelića iz Korčule, čiji su učenici sudjelovali u izradi jaslica koje su postavljene u atriju. Posjetitelji su bili počašćeni cukarinima i čajem, a stariji kuhanim vinom koje su donirali PZ Čara, te privatnici Frano Milina Bire i Ivo Milat.

Organizaciju su pomogli i HTP Korčula d.d. i Centar za kulturu Korčula.

Tekst i snimak: Niko  Perić