Otvorena nova stanica Croatia tehnički pregledi u Korčuli

Korčula, 5. veljače 2013. Tvrtka Croatia-tehnički pregledi danas je u Korčuli otvorila novu stanicu za tehnički pregled vozila. Uz nazočnost čelnika i gospodarstvenika Grada i otoka, stanicu su svečano otvorili predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević i predsjednik Uprave Croatia tehničkih pregleda Bernard Mršo.

Nakon pet godina postojanja novoizgrađene, a neotvorene stanice za tehnički pregled vozila u gradu Korčuli, danas  je obilježen i taj događaj. Tvrtka Croatia-tehnički pregledi otvorila je spomenutu stanicu, uz nazočnost predstavnika tvrtke i gospodarstvenika s otoka Korčule. Svečanost otvaranja su obavili: predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević, predsjednik Uprave Croatia tehničkih pregleda Bernard Mršo, te iz dubrovačke filijale direktor Mišo Glavinić i prodaje Damir Jerković. Uz njih su bili i saborski zastupnik Mladen Marelić, te predstavnici Grada Korčule, gradonačelnik Mirko Duhović i njegov zamjenik Franc Stenek.

Stanica je smještena u Gradskom kotaru Sveti Antun, uz cestu prema Lumbardi. Ima jednu tehnološku liniju, i kako je kazano na svečanosti, uz suvremenu opremu, zadovoljava i europske standarde.

Tvrtka Croatia-tehnički pregledi zajedno s Grupom Croatia osiguranje danas upravlja s 47 stanica za tehnički pregled vozila diljem Hrvatske, rekao je predsjednik uprave Krešimir Starčević, uz podatak da su za ovu stanicu u Korčuli uložili pet milijuna kuna i zaposlili troje mladih, educiranih djelatnika.

Posebno je značajno što će pružiti puno jeftiniji dolazak na pregled brojnim vozačima, posebno s istočnog dijela otoka Korčule u kojem je registrirano preko 3000 vozila.  Za obavljanje tehničkih pregleda svi su oni do sada (čak traktori i mali skuteri) morali voziti ili 50 km do Blata, ili trajektom do Orebića, pa još 20 km do Potomja na poluotoku Pelješcu.

Radno vrijeme stanice je:

  • ponedjeljak, srijeda i petak od 7 do 14,30 sati,
  • utorak i četvrtak od 12 do 19,30 sati.

Tekst i snimak: Niko  Perić