Partnerski sastanak projekta ”Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija”

Održan je sastanak partnera na projektu ”Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija”, pod vodstvom župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića, sa suradnicima iz Županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA.  Tom su prigodom predstavnici partnera na projektu izvijestili o poduzetim aktivnostima i planovima za naredno razdoblje. Direktor Turističke zajednice …

Održan je sastanak partnera na projektu ”Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija”, pod vodstvom župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića, sa suradnicima iz Županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA.  Tom su prigodom predstavnici partnera na projektu izvijestili o poduzetim aktivnostima i planovima za naredno razdoblje.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vadimir Bakić predstavio je rezultate komponente koju provodi TZ – novi vizualni identitet projekta i budućeg turističkog proizvoda te tržišno ime ”Putevima prošlosti”.
Profesorica dr. sc. Ivana Pavlić sa Sveučilišta u Dubrovniku, predstavila je rezultate istraživanja s ciljem stvaranja novog turističkog proizvoda. Obavljene su analize postojeće dokumentacije, stanja, resusrsne i atrakcijske osnove te analize dionika za tri projektna područja, kao i pilot istraživanja.

KulturaSastanak2b
Podsjetimo, u ovom se projektu radi o integriranom razvojnom programu temeljenom na obnovi kulturne baštine, koji ima za cilj stvaranje integralne kulturno-turističke destinacije koja uključuje pojedina ruralna i udaljena područja županije, povezana u jedinstveni turistički proizvod. Projekt obuhvaća aktivnosti od obnove kulturnih dobara do digitalnog pristupa kulturnoj baštini. Obuhvaćena su područja Korčule, Dubrovačkog primorja i Mljeta, koji će nakon odrađenih aktivnosti biti bogatiji za novu kulturno-turističku ponudu.

KulturaSastanak2c

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju kao nositelja i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u, koja je projekt pripremala i koordinira provedbu, sudjeluje još 10 partnera. Financiran je iz Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija” 2014-2020, ukupni prihvatljivi troškovi su 32,6 milijuna kuna, od čega oko 85 % bespovratna EU sredstva u iznosu od 27,7 milijuna kuna.

KulturaTrakaNOVO

 

Izvor: dunea.hr