Počinje prvenstvo malonogometaša veterana

U subotu, 6. studenoga 2010. godine, na igralištu Pod balonom započinje ovogodišnje prvenstvo malonogometaša veterana, tj. igrača starijih od 40 godina života. Pravila dozvoljavaju da u momčadi mogu nastupiti i dvojica takmičara starijih od 35 godina.

Savez  malog  nogometa Korčula (uskoro mijenja naziv u Malonogometni amateri Korčule)  je za ovogodišnje natjecanje okupio 7 momčadi: iz  Grada Korčule (3), općine Orebić (3) i općine Lumbarda (1).

Prvo kolo jesensko-zimskog dijela prvenstva započinje u 16,00 sati pelješkim derbijem Viganj – Orebić. Zatim u 16,45 sati igraju Pupnat – Lumbarda, a završni susret prvog kola Žrnovo – Sveti Anton odigrat će se u 17,25 sati.

U ovom je kolu zbog neparnog broja prijavljenih sudionika ekipa Lovište slobodna.

Ekipe nastupaju sa 6 igrača, moraju imati istobojne majice, drugačije boje od protivnika.

Sva ostala pravila natjecanja će voditelji ekipa dobiti neposredno prije početka utakmice.

Pobliže informacije kod voditelja natjecanja Nika Perića, tel: 711-778, ili 715-650 (Radio postaja Korčula) ili mobitel: 091 791-5628.

Voditelji natjecateljskih ekipa su :

  • Lovište – Frano Ivanković
  • Orebić – Nikša Nogalo
  • Viganj – Miro Roso
  • Lumbarda – Mario Rončević ili Ratko Kovačević,
  • Sveti Anton – Darko Tarle
  • Pupnat – Smiljan Mažurana
  • Žrnovo – Željko Cebalo ili Čedo Petković.

Radi podsjetnika, prošlogodišnje je prvenstvo započelo 7. studenoga 2009., a prvi je dio završio pred Božićno-novogodišnji turnir. Tako se planira i ove godine. Proljetni nastavak prvenstva započet će zadnje subote u mjesecu veljači 2011. godine.

Prvak prošlog prvenstva bio je Orebić sa 25 bodova, ispred Lumbarde sa 19, Cosmosa sa 16, Pupnata sa 14 bodova itd. Na začelju su bili Viganj sa 7 i Žrnovo sa 6 bodova.
Ekipa Omladinci, unatoč dobrom plasmanu u prvom dijelu natjecanja, napustila je takmičenje u prvom kolu drugog dijela prvenstva.