Predstavljanje edukacijskih projekata za nezaposlene i mlade s otoka Korčule – Vela Luka

Projekti se financiraju iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. za dvogodišnju provedbu do 26. ožujka 2021.

U četvrtak, 24. listopada 2019. s početkom u 10:00 sati u hotelu Jadran u Veloj Luci u povodu pokretanja projekata Uči dalje! i Oblak znanja za otok mogućnosti, koje provode tvrtka Katus d.o.o. i udruga Novi otok u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom LAG 5 održat će se konferencija za medije.

Na konferenciji će se predstaviti projekti Uči dalje! i Oblak znanja za otok mogućnosti kao i aktivnosti koje će biti obuhvaćene i provedene u sklopu oba projekta. Predstavit će ih njihovi voditelji, Katica Smojver ispred tvrtke Katus d.o.o. i Ivana Cetinić ispred udruge Novi otok, te partner na projektu iz Lokalne akcijske grupe LAG 5.

Oba projekta financiraju se iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. za dvogodišnju provedbu do 26. ožujka 2021.

Uči dalje! namijenjen je osposobljavanju nezaposlenih mladih s otoka Korčule za poduzetništvo u kulturi, s naglaskom na stjecanje znanja i razvoj ideja, koja će im olakšati zapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla. Ukupna vrijednost projekta je 805.852,96 kuna i u cijelosti se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Oblak znanja za otok mogućnosti namijenjen je educiranju nezaposlenih mladih i pripadnika ranjivih skupina s otoka Korčule koji aktivno traže posao te učenika srednjih škola u svrhu rane intervencije za njihovo profesionalno usmjeravanje i stjecanje tržišno potrebnih kompetencija. Ukupna vrijednost projekta je 824.525,06 kuna i u cijelosti se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Svoje prisustvo potvrdite elektroničkom poštom na e-mail adresu [email protected] ili telefonski na broj 099 216 8863 do srijede 23. listopada 2019. Navedeni kontakti na raspolaganju su za sva dodatna pitanja.