Predstavljena zbirka zabavnih melodija “Zvuci Korčule” autora Dinka Andrijića Jerkova

U okviru manifestacije MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2012., u četvrtak, 9. studenog, u atriju Doma kulture mnogobrojnoj publici predstavljena je zbirka zabavnih melodija, koja predstavlja autorski opus Dinka Andrijića Jerkova pod naslovom ZVUCI KORČULE. Zbirku je predstavila Darinka Krstulović.

Zbirka se sastoji od  trideset dvije melodije, za koje je autor napisao glazbu i stihove. Knjigu s originalnim notama kompozicija nastalih u vremenu od gotovo trideset godina predstavila je Darinka Krstulović emotivnim sjećanjima na vrijeme kad se u Korčuli ljeti plesalo na terasama hotela Korčule, Doma kulture, u kultnoj i neponovljivoj Limunjeri ili dvoru restorana popularne tete Wally, a zima je bila rezervirana za društvene plesove  u Domu kulture ili hotelu Korčula. Po njezinim riječima ovdje je naglasak na ono “društveno” kad su se Korčulani družili, veselili i uživali u zajedničkim feštama i lokalnim običajima.

„Na svim kultnim mjestima društvenih događanja zajedno smo svirali,  živjeli svoje prve ljubavi i s pravom vjerovali da je Korčula najljepše mjesto za život pod kapom nebeskom, ali i za  najoriginalnije fešte koje se mogu zamisliti.
Na svim tim terasama i plesnjacima pod zvijezdama Dinko je publiku dizao na noge kad bi zasvirao OH MY PAPA, melodiju koja je u njegovoj izvedbi nosila posebni emotivni naboj.“

Prava je šteta što ne postoje profesionalne snimke iz toga vremena, ipak uživali smo u amaterskoj snimci plesnog orkestra BIS,  na kojoj Bepica Ivančević i Dinko Andrijić Jerkov, dva istaknuta  trubača onog vremena sviraju vodeće dionice.

Na poziv Fani Matulović publika je na kraju zajedno otpjevala autorovu pjesmu „Korčuli…“, čime je završeno ovo uistinu emotivno predstavljanje melodija i stihova uz sjećanje na ne tako davne ugodne trenutke druženja uz njihovo izvođenje na javnim mjestima Korčule.

Knjigu Zvuci Korčule možete kupiti u Gradskoj knjižnici, a u atriju Doma kulture pogledati izložbu „Modeli drvenih brodova – reljef“.