Proglašeni sportski laureati Grada Korčule

Izvršni odbor Zajednice Športskih udruga Grada Korčule proglasio Sportaše Grada Korčule za 2015. godinu.

Na temelju zaprimljenih prijedloga Izvršni odbor Zajednice Športskih udruga Grada Korčule na svojoj je 18. sjednici proglasio Sportaše Grada Korčule za 2015. godinu.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolja Sportašica Grada Korčule je plivačica Korčulanskog plivačkog kluba (u daljnjem tekstu KPK) Nika Skokić, dok je u muškoj kategoriji evropski studentski prvak Dinko Šegedin, član Taekwondo kluba „Forteca“, ponovno ponio titulu najboljeg. Sportska nada Grada također dolazi iz Taekwondo kluba „Forteca“, a to je njihov daroviti kadet Karlo Šegedin.

U ekipnoj konkurenciji najbolja Ženska ekipa su plivačice KPK-a, kluba iz čijih redova dolazi i najbolja Sportska momčad, vaterpolo nade KPK (vaterpolisti rođeni 2003. g. i mlađi), koji su osvojili broncu na Prvenstvu Hrvatske.

Za sportskog djelatnika Grada Korčule za prošlu godinu proglašen je Vili Mladinić, trener i šef vaterpolo struke u KPK klubu.

Priznanja i plakete sportskim laureatima za 2015. godinu biti će dodijeljene na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati prigodom blagdana Svetog Todora, suzaštitnika Grada 29. srpnja 2016. godine, a koji se ujedno slavi i kao Dan Grada Korčule.

Obrazloženja prijedloga svih Nagrađenih možete vidjeti na ovim linkovima:

KPK – Nika Skokic prijedlog

KPK – Dinko Šegedin prijedlog

KPK – Karlo Šegedin prijedlog

KPK – Plivačice prijedlog

KPK  – Vaterpolo Nade prijedlog pril_1

KPK – Vaterpolo Nade prijedlog prilog_2

KPK – Vili Mladinic prijedlog – obrazloženje

Izvor: Sportski portal otoka Korčule i Pelješca