Provedena akcija “Solidarnost na djelu 2011.”

U ovogodišnjoj akciji "Solidarnost na djelu 2011. god." u organizaciji Crvenog križa Korčula i Kluba darivatelja krvi Blato, a za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Benkovac prikupljeno je 3 tone odjeće, 115 pari cipela, 27 kompleta posteljine, 6 kom. deka, 2 paketa hrane i 900 kn novčanih donacija

Akcija je provedena  u osnovnim školama Orebić, Smokvica, Blato, Vela Luka  i područnoj školi Čara.

U Osnovnoj školi Orebić prikupljeno je 62 paketa hrane,  OŠ Blato 30 paketa, OŠ Smokvica i Čara 26 i OŠ Vela Luka 17 paketa. Svoj doprinos su dali  osnovnoškolci područne škole Pupnat koji su donirali odjeću i igračke.

Ukupno je prikupljeno 137 paketa  (što je ujedno najveća prikupljena količina hrane do sada),  od čega je 73 paketa podijeljeno na području otoka Korčule i općine Orebić u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Korčula, a 64 paketa je proslijeđeno u GD Crvenog križa Benkovac.

Zahvaljujemo svima koji su podržali ovu akciju, ravnateljima, nastavnicima i njihovim učenicima bez čije pomoći i humanosti ne bismo uspjeli prikupiti ovoliko puno dobara.
Još  jednom veliko Vam hvala, ljudi velika srca!

Zahvaljujemo vatrogascima iz Korčule na nesebičnoj pomoći i općini Blato što su nam ustupili svoje prostorije za sabirno mjesto, te auto prijevozniku Ivanu Pecotiću i Branku Soče  iz Konzuma koji su dostavili prikupljena dobra u Benkovac.

Ova akcija ne bi uspjela da nije bilo naših dragih volontera  koji su pomogli u sortiranju i pakiranju robe. Zato im svima od srca hvala.