Prva tri mjesta na svjetskoj likovnoj izložbi

Učenice Osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule osvojile su sva tri prva mjesta na svjetskoj likovnoj izložbi u Njemačkoj.

:

:

:

Ovih je dana na adresu  Osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule stiglo pismo adresirano u Njemačkoj, iz grada Iserlohna. Znajući da su poslali svoje likovne radove,  na likovni natječaj,  koji je za temu imao “NASLIKAJ PJESMU“ ( Ich male ein Lied) iznenađenju prilikom otvaranja pisma nije bilo kraja. Naime, učenici su sa svojim mentorom  Abelom Brčićem, sudjelovali na likovnom natječaju u kojem su radove trebali osmisliti tako da po slobodnom izboru ukomponiraju stihove i glazbu , te odabranu pjesmu ilustriraju, a stihove pjesme ili dijelove utkaju da čine jedinstvenu cjelinu.Također su uz likovni rad trebali priložiti tekst i note pjesme koju su obradili, kratku biografiju, i fotografiju učenika – učenice koji na natječaju  sudjeluje. Propisana slikarska tehnika je bila, kombinirana tehnika (mix media) kolaž, boja, tuš, flomaster. Na natječaju je sudjelovalo 14 zemalja svijeta. Vrijedno ih je spomenuti upravo radi veličine postignutih priznanja  i osvojenih nagrada . Argentina, Italija, Njemačka, Mađarska, Čile, Australija, Švicarska, Srbija, Velika Britanija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Nizozemska, Austrija i Hrvatska .

A kako iznenađenje dolazi za kraj učenice Osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule osvojile su sva tri prva mjesta.

1.  mjesto osvojila je  BOŽICA GJIVOJE učenica 7. raz
2.  mjesto osvojila je  NADA BOROVINA  učenica 6. raz.
3.  mjesto osvojila je  IVANA  VRDOLJAK učenica 8. raz.

Ovo je po drugi put ove godine da učenici na međunarodnim, zapravo svjetskim likovnim natječajima pobjeđuju. Još nismo zaboravili  1. mjesto koje je osvojio Karlo Škokić uč. 8 raz. Na međunarodnoj likovnoj izložbi u Sloveniji „ŠETNJE POD MOREM“. Završavajući ovaj članak kao mentor nagrađenih učenika, mogu samo kratko reći, da se ponosim učenicima i postignutim nagradama.

* Abel Brčić