Prvi dan natjecanja na 16. Igrama otoka

U četvrtak je počeo i službeni program natjecanja na 16. Igrama otoka, a naši su sportaši nastupili u sva tri sporta koji su bili na rasporedu.

Najzaposleniji  je  bio atletičar Ante Padovan, koji je nastupio u dvije discipline – u utrci na 100 metara i u skoku u dalj. U obje je na zadovoljstvo svojih trenera Gordane i Nenada Šeparovića ušao u finale! U utrci na 100 m  bio je odličan 7. postigavši  11.78 s –  svoj osobni rekord..  Sve čestitke Antu na odličnom jučerašnjem danu…  Zanimljivo je da je, uz to što se natjecao u dvije disciplin , morao i dva puta trčati polufinalnu trku ‘stotice’ . Prva je naime bila poništena zbog tehničkih problema sauređajem za mjerenje vremena,  ista  je ponovljena u kojoj je zapravo odličnim trčanjem Ante i izborio finale u društvu natjecatelja sa otoka sa puno većom atletskom, posebice trkačkom  tradicijom…

Nastupili su i naši  ‘kuglači’ –  u ženskoj konkurenciji Nikolina Bosnić bacila je 9.50 m, tim hicem  ukupno  je zauzela  5. mjesto, dok je bacač kugle Luka Sardelić ponovio prošlogodišnje četvrto mjesto hicem od 12.56 m. Da je bio samo malo raspoloženiji, dojam je  – mogao je uzeti medalju…

Na 1.500 metara nastupio je Hrvoje Žuvela , trčao je onako kako se od njega i očekivalo, dao je sve od sebe i stigao sedmi, dok je Ema Šeparović u utrci na 100 m bila 8. postigavši rezultat na razini svog osobnog rekorda .

Sutra se poslijepodne se nastavljaju atletska natjecanja  u skoku u dalj  i na 800 m nastupaju naše djevojke Jelena Šeparović i Petra Mirošević.

Plivačka natjecanja održavaju se na Plivalištu Terramaini i oni su od svih naši sportaša najudaljeniji. Sinoć smo se vidjeli na otvaranju, njihova voditeljica Janja Lozica kaže da su uglavnom postigli očekivane rezultate, uz jedan osobni rekord kojeg je postigao je Marin Petković (32.09) i s kojim je  zauzeo  10. mjesto na 50 leđno . U istoj disciplini Saša Antunović je bio 13.

Na 100 prsno nastupili su  Nikola Pilipović (8. mjesto) i Saša Antunović (9.mjesto) , a na 200 slobodno Vinko Fabris je bio 12., a Marin Petković 14.

Plivale su naravno i korčulanske plivačice. Na 50 leđno Eliza Fabris je 14., a Andrea Bakarić 16., na 100 prsno. U disciplini 200 m slobodno Sanja Klisura je 14., a Mirna Stipanović 15. Također naša ženska štafeta (Stipanović, Klisura, Bakarić, Fabris E.) stigla je zadnja – 6. u utrci 4×100 metara.

Plivačka natjecanja održavaju se inače još u petak i subotu ujutro. ..

Sportski četvrtak na Igrama prvi su od naših sportaša zapravo počeli tenisači,  već od osam ujutro trebali su biti spremni na teniskom terenima Tenis Club Cagliari,  u jednom uzvišenom dijelu grada zvanom  Monte Urpinu.  Naši Frano Jurjević , te braće Filip i Borna Mažuran poraženi su od tenisača Malte 0:3. No unatoč porazu  trener Stjepan Ipša zadovoljan je onim što su naši pokazali protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika. Sutra ih čeka nova utakmica, u subotu ujutro još jedna …