Sajam kamena i drva

2. i 3.7. u 20 h će se održati Sajam kamena i drva na Trgu sv. Justine.

.

Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. pozivaju sve zainteresirane na Sajam kamena i drva koji će se održati 2. i 3.7.2016. u 20 h na Trgu sv. Justine. Sajam se održava u okviru projekta „Grad Korčula prijatelj poduzetnika“.

Zašto kamen i drvo? Kamen i drvo temeljni su materijali izraženi u ovom podneblju koji su uvelike definirali način života Korčulana. Povijest i tradiciju Grada Korčule utemeljili su vrsni brodograditelji i klesari, koji su obradom drva i kamena stvarali umjetnička djela. Nažalost korčulanska tradicija i umijeće obrade kamena i drva su zapostavljeni u posljednje vrijeme.

Tradiciju i umijeće korčulanske poduzetnika koji se bave obradom drva i kamena ovim sajmom će se promovirati domaćem stanovništvu kao i turistima.

Također, u sklopu Sajma će se održati i Svečana završna konferencija projekta “Korčula grad prijatelj poduzetnika” 3.7.2016. u 21 h.

Grad Korčula, partneri Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. i Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. provode projekt „Grad Korčula prijatelj poduzetnika“.

Projekt je usmjeren na promociju poduzetništva i to kroz:

–          Stvaranje održivog modela poticanja poduzetništva na području Grada Korčule temeljenog na primjerima najbolje prakse u RH.

–          Promociju lokalnih obrtnika i poduzetnika.

–          Motiviranje mladih na upuštanje u poduzetničke vode.

Projekt Grad Korčula prijatelj poduzetnika u 100%tnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Ukupna vrijednost projekta je 296.961,00 HRK, a previđeno trajanje projekta je od 20. srpnja 2015 do 19. srpnja 2016. Ovo je prvi projekt Grada Korčule koji je financiran iz fondova Europske unije. Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Grada Korčule.​