Seminar za voditelje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Od 7. do 9. listopada 2011. godine u Supetru na otoku Braču održan je seminar za voditelje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na seminaru su sudjelovala 22 mlada člana iz Gradskog društva Crvenog križa Split i Gradskog društva Crvenog križa Korčula.

Program seminara obuhvatio je: stjecanje znanja i vještina o vođenju grupe, karakteristike dobrog voditelja i procese koji se odvijaju u grupi, odnosno znanje o grupnoj dinamici. Radilo se i na prepoznavanju potreba zajednice, utvrđivanju prioriteta u radu, donošenju odluka te planiranju aktivnosti od koristi za zajednicu.

Znate kako kažu: u dobrom društvu vrijeme brže prolazi. Nažalost, naše vrijeme rada, zabave i odmora je završilo, a da se nismo pošteno ni naspavali. Gospođa Ljerka Čačić i gospođa Andrea Hotujac su nas naučile vještinama kako biti dobar, hrabar i pouzdan vođa mladih. Naravno, uz igru je najlakše učiti, pa smo tako i mi iskusili igre poput paukove mreže i mnogih drugih naizgled besmislenih igara.

Cjelokupno društvo koje je činilo jedan mali, ali kompaktni kolektiv sastojalo se od volontera Crvenog križa iz Splita pod vodstvom Silvane Nikolić-Perasović i volontera Crvenog križa iz Korčule uz ravnateljicu Marijanu Milat.  

Naizgled šačica ljudi postigla je mnogo. Činjenica jest da se svi možemo pohvaliti ispunjenim očekivanjima poput dobre zabave, novih iskustava te mnogo novih znanja i vještina. Seminar se sastojao od radionica koje su nam ukazale na vrijedne vrline koje ima pravi vođa mladih, radionica koje su novi način rada za nas, ali zaista osvježavajući.

Ovim putem želimo i zahvaliti na trudu i nadamo se da će se uloženi trud i nade u nas itekako isplatiti.”  ispričala nam je Tina Dolić, sudionica seminara.