SIGURNO U PROMETU 2012.

Učenici Osnovne škole Petra Kanavelića ostvarili su najbolje rezultate na Županijskom natjecanju Sigurno u prometu 2012. održanom u Korčuli 3. svibnja i time se plasirali na Državno natjecanje koje će se održati od 22. do 25. svibnja u Slavonskom Brodu.

Učenice Božica Gjivoje Josipa Šestanović i učenici Stjepan Lončar i Jakša Curać osvojili su prva i druga mjesta te će kao ekipa predstavljati Dubrovačko-neretvansku županiju na Državnom natjecanju.

Među učenicima iz osnovnih škola iz Blata, Korčule, Ploča i Staševice naši predstavnici ponovili su uspjeh prethodnih generacija i opravdali povjerenje svog mentora Ivana Grbina.

Na ovogodišnjem natjecanju učenici su po prvi put rješavali on-line  testove poznavanja prometnih pravila, raskrižja i znakova koristeći računala uz nadzor i kontrolu ispitivača HAK-a. Praktični dio natjecanja održao se u školskoj sportskoj dvorani na poligonu sa deset vježbi spretnosti vožnje biciklom.

Možemo se pohvaliti da smo jedina županijska ekipa u Hrvatskoj čiji natjecatelji dolaze samo iz jedne škole.

Još jednom se pokazalo kako red i rad donose rezultate!

Tekst i snimke: Ivan Grbin, prof

Jedan komentar za “SIGURNO U PROMETU 2012.

  1. peljeskimost

    Bravo, bravo naša dico.Još kad bi naš vrli dopisnik Slobodne o tome napisa dva slova di bi nam bi kraj. Ali on je vjerojatno zauzet skupjanjem zlatnih podataka o Blatu.Nazdravje!