Skraćeni zapisnik sa 12. (svečane) sjednice Gradskog vijeća Grada Korčule (2014)

Svečana sjednica održana je dana 28. srpnja (ponedjeljak) 2014. godine, s početkom u 20.35 sati, u Domu kulture Liburna u Korčuli. Sjednica je održana povodom Dana Grada – blagdana sv. Todora, 29. srpnja. Sjednica je tonski snimana. Sjednica se je prenosila putem Radio Korčule. Sjednici …

Svečana sjednica održana je dana 28. srpnja (ponedjeljak) 2014. godine, s početkom u 20.35 sati, u Domu kulture Liburna u Korčuli.

Sjednica je održana povodom Dana Grada – blagdana sv. Todora, 29. srpnja.

Sjednica je tonski snimana.

Sjednica se je prenosila putem Radio Korčule.

Sjednici je predsjedala Ivona Kapor, predsjednica Vijeća.

Zapisnik je izradio Srđan Mrše, v.d. pročelnika UO za opće poslove i mjesnu samoupravu.

Sjednica je započeta intoniranjem državne himne, nakon čega je minutom šutnje odana počast svima koji su svoje živote dali za domovinu Hrvatsku.

D n e v n i   r e d:

1. Dodjela javnih priznanja Grada Korčule u 2014. godini

2. Proglašenje športaša Grada Korčule za 2013. godinu

Nakon pozdravne riječi predsjednice Vijeća i svečarskog govora gradonačelnika, g. Vinka Kapeline, pozdravnim govorom skupu su se obratili g. Lenko Salečić, načelnik Općine Smokvica, u ime otočkih općina, župan Nikola Dobroslavić te akademik Željko Rainer, potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Nakon pozdravnih riječi gostiju-uzvanika, predsjednica Vijeća pročitala je pozdravne telegrame pristigle povodom ove svečane sjednice.

Nakon pozdravnih govora, prešlo se je na uručivanje javnih priznanja Grada Korčule u 2014. godini, prema odlukama Gradskog vijeća o dodjeli pojedinih javnih priznanja Grada Korčule u 2014. godini.

Marija Šegedin, kao predsjednica Odbora za javna priznanja, pročitala je pojedinačne odluke Gradskog vijeća, tj. zaključke o dodjeli javnih priznanja.

Javna priznanja Grada Korčule u 2014. godini u ime Grada uručio je gradonačelnik, uz pratnju predsjednice Vijeća i predsjednice Odbora za javna priznanja, i to sljedećim dobitnicima:

1/ Rukometni klub KORČULA, iz Korčule – kolektivna godišnja nagrada

2/ Gosp. Niko Perić, iz Korčule – nagrada za životno djelo.

Nakon uručivanja javnih priznanja Grada Korčule u 2014. godini, prešlo se je na dodjelu nagrada (plaketa) najboljim športašima Grada Korčule u 2013. godini.

Nagrade (plakete) u ime Zajednice športskih udruga Grada Korčule, koja je utvrdila dobitnike navedenih priznanja, uručio je Nikša Fabris, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Korčule, i to sljedećim dobitnicima:

1/ Nikša Skokandić (trener NK Žrnovo) – uspješni športski djelatnik

2/ Hrvoje Pažin(član Taekwondo klub „Forteca“) – najperspektivniji športaš

3/ Ženka seniorska ekipa Taekwondo kluba „Forteca“ – najuspješnija ženska športska ekipa

4/ Kadetska vaterpolska ekipa KPK-a – najuspješnija muška športska ekipa

5/ Eliza Fabris (članica KPK-a) – najuspješnija  športašica

6/ Dinko Šegedin (član Taekwondo kluba „Forteca“) – najuspješniji športaš.

Program svečane sjednice je obilježen glazbenim nastupima župnog zbora crkve sv. Marka, klape Škerac, i Nikše Radovanovića.

Svečana sjednica završila je u 21.55 sati.

Audio zapisnik sjednice možete preuzeti OVDJE.

KLASA: 021-05/14-02/05

URBROJ: 2138/01-01-14-2

PREDSJEDNICA

GRADSKOG VIJEĆA

Ivona Kapor