Smokvica i Čara: Dani otvorenih vrata vinskih podruma

Vinari s područja Čare i Smokvice i ove godine organiziraju manifestaciju Dani pošipa - Dan otvorenih vinskih podruma, koja će se održati od 4. do 12. kolovoza 2012. godine. Završna svečanost bit će u nedjelju 12. kolovoza 2012. g. u Zavalatici na rivi, kada će se održati Noć vina

Cijeli otok, a posebno Smokvica i Čara,  može se pohvaliti tradicijom vinogradarstva i vinarstva još od vremena starih Grka. Svjedoče o tome brojni dokazi, a posebno oko dvije i pol tisuće godina star dio prese pored  Vinarije „Smokvica“, te ostaci grčkih ljetnikovaca, ispred kojih se nalaze nepregledne površine zasađene vinovom lozom. Pošip je jedno od najboljih i najpoznatijih hrvatskih  bijelih vina koji se dobiva od istoimene autohtone sorte grožđa sa ograničenih lokaliteta na području Smokvice i Čare.

Tijekom Dana otvorenih vrata od 5. do 11. kolovoza (svaki dan od 19 do  21 h) možete posjetiti vinarije i probati Pošip uz degustacijske čaše koje se mogu kupiti u svim vinarijama sudionicima  događanja te na Noći vina u Zavalatici 12. kolovoza.

Cijena čaše tijekom Dana otvorenih vrata je 70 kn, a na Noći vina 40 kn.