STRANCI HVALE KORČULU: Hit destinacija, mini Dubrovnik bez previše ljudi!

Novinar australskog Herald Suna, Greg Stolz, pun je riječi hvale za Korčulu koju proglašava najboljim otokom za godišnji odmor u Europi a koji, za razliku od Dubrovnika, Splita ili Hvara, u ljetnim mjesecima još uvijek odolijeva većim najezdama turista.

Stolz je tijekom šestotjednog obiteljskog proputovanja Europom i destinacija u koje se ubrajaju Rim i Firenca, posjetio i hrvatski otok Korčulu za kojeg ga ujedno vežu i obiteljske spone. Svoje turističke dojmove o posjećenim mjestima, Stolz je podijelio s australskim čitateljima u recenziji objavljenoj na portalu Herald Suna, s glavnim fokusom na ljepotama i turističkoj ponudi Korčule.

Nakon kraćeg boravka u gradu Korčuli, Stolz je posjetio i Račišće – naselje i istoimenu uvalu na obali otoka udaljenu 12 kilometara od gradske jezgre. U svojoj recenziji, Stolz je okarakterizirao grad Korčulu kao ‘mini Dubrovnik bez previše ljudi’, također naglasivši bogato povijesno nasljeđe, geografska obilježja, prirodne ljepote i šaroliku turističku ponudu otoka koja je, prema njegovim riječima, cjenovno prihvatljiva, prenosi tportal.

Račišće kao posljednja otočka postaja Stolzovog putovanja, ujedno je kod ovog australskog novinara ostavila daleko najbolji utisak zbog kojeg je, u konačnici, Korčulu proglasio najboljim otokom za godišnji odmor u Europi.