Suradnja TZ otoka Korčule u identifikaciji i provedbi turističkih projekata važnih za otok Korčulu

Dana 30. studenoga 2012. godine u Turističkom uredu TZG Korčule održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali direktori Turističkih zajednica otoka Korčule: TZO Vela Luka – Dorjan Dragojević, TZO Blato – Maja Šeparović, TZO Smokvica – Martina Marelić, TZO Lumbarda – Ksenija Peručić i TZG Korčula – Hana Turudić.

Tema ovog radnog sastanka bio je Javni poziv Ministarstva turizma za identifikaciju turističkih projekata koji imaju namjeru aplicirati za korištenje Strukturnih fondova EU.

Osim što se općine, gradovi, županije, trgovačka društva i obrti, udruge, institucije mogu samostalno prijavljivati putem propisanog obrasca na stranicama Ministarstva turizma, direktori TZ-ova raspravili su koje projekte mogu, osim onih samostalno prijavljenih, prijavljivati i na razini zajedničkih projekata spomenutih turističkih zajednica otoka Korčule na razini cijeloga klastera.

Prijedlozi planiranih zajedničkih projekata su javne tematske turističke ture i putovi na otoku Korčuli te projekti koji se odnose na razvoj ljudskih potencijala u turizmu. Projekti turističkih zajednica imaju za cilj razviti i unaprijediti turističku ponudu otoka Korčule kroz kulturu i tradiciju, outdoor turizam, vinsku i gastro ponudu, te ekologiju i prirodne ljepote a uključuju cijeli niz aktivnosti koje će zajednički provoditi sve Turističke zajednice na otoku Korčuli. Navedeni projekti će se u narednim razdobljima dodatno razraditi i prijavljivati na potencijalne natječaje.

Ovom prilikom još jednom pozivamo sva zainteresirana društva, obrte, udruge, ustanove i institucije da provjere na navedenom linku da li zadovoljavaju potrebne kriterije ovog Javnog poziva, te da putem obrasca prijave http://www.mint.hr/default.aspx?id=8985 zaključno sa 31.12.2012. godine identificiraju sve započete projekte, ukoliko isti postoje, kao i sve one projekte koje tek namjeravaju aplicirati do 2020.godine.

TZ otoka Korčule