“ŠUŠUR! Festival od riči” ponovno u Korčuli

I ove godine Šušur ponovno jaše. Zapravo leti. Festival za i o književnosti ŠUŠUR! upriličit će se drugu godinu zaredom na ulicama i trgovima Starog Grada Korčule na istoimenom otoku u srcu ljeta - kolovozu.
Festival “Šušur” organizira zagrebačka udruga kulturne akcije “KULA” u partnerstvu sa Gradskom knjižnicom Ivan Vidali, Centrom za kulturu Korčula, gradskim muzejem Korčula i Gradom Korčula. Održat će se od 07.08. do 12.08. u uličicama i na trgovima stare gradske jezgre. Svi programi su besplatni.

Najtopliji mjesec u godini, ove će se godine dodatno zagrijati izborom tema o kojima će se raspravljati s uglednim regionalnim spisateljima. Ljetne romanse, uz posebno poglavlje posvećeno galebovima, čuvarima gotovo izumrle umjetnosti zavođenja bit će predmetom rasprava s autorima i književnih okršaja.

Tijekom opuštenih ćakula u sitne noćne sate s mulitmedijalnim umjetnicima istražit će se na koji način se umjetnost odnosi prema ljetnim ljubavima, je li i na koji način zabilježen fenomen galeba, je li on specifikum jadranskog primorja te ima li ikakve šanse za opstanak u EU.

Za one koji s otoka žele odnijeti uspomene a ne samo suvenire, organiziraju se i dvije radionice: fotoradionica pod paskom Davora Konjikušića bavit će se ljetnom foto-memorabilijom, a radionica “Ričolov” će kroz riječi i sliku vrlo aktivno uključiti učesnike u razotkrivanje samog grada Korčule.

Na programu su tri filma posvećena turizmu u malim dalmatinskim mjestima i neizostavnim galebovima.

  • TRAPULA (Ivan Ramljak/ Marko Škobalj, HRV, 2012.)
  • DOBRODOŠLI U IGRANE (Kristina Kumrić, HRV, 2007.)
  • LITO VILOVITO (Obrad Gluščević, YU, 1967.)
Cijeli tekst poziva na Festival pogledajte ovdje.
Za još više informacija posjetite www.susur.org