Svečano otvorenje Hotela Liburna u Korčuli

Grad Korčula bogatiji je za tri obnovljena hotela u koje je uloženo preko 50 milijuna kuna. Riječ je o Hotelu Korčula De La Ville, apartmanima Korkyra Gardens i Hotelu Liburna kojeg je svečano otvorio ministar turizma Darko Lorencin.

Ova investicija nam je dragocjena jer je riječ o poduzeću koje je bilo u državnom portfelju. Danas ono ima strateškog investitora koji je uložio 50 milijuna kuna u tri objekta, što je za Korčulu iznimno važno. Turizam otoka kao što je Korčula treba počivati na kapacitetima koji imaju visoku kategoriju i koji jamče kvalitetu – istaknuo je Lorencin.

Svečanost je održana u hotelu Liburnia koji je u 80-im godinama izgrađen po nacrtima slavnog hrvatskog arhitekta Bernarda Bernardija rođenog u Korčuli. Uz ministra Lorencina na otvaranju su bili župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, direktor HTZ-a Ratomir Ivičić, direktor županijske TZ Vladimir Bakić, saborski zastupnik Branko Bačić i brojni drugi uglednici.

Zaželjevši Korčuli uspješnu turističku sezonu župan Nikola Dobroslavić se osvrnuo na povezanost Dubovačko-neretvanske županije te pritom istaknuo kako je most Pelješac-kopno gotova stvar što će uvelike doprinijeti i boljoj povezanosti Korčule s ostatkom Hrvatskom te otvorenosti otoka prema Europi. Osvrnuo se i na autocestu koji neki žele udaljiti od hrvatske granice, te istaknuo kako bi ona trebala biti što bliže nama i našim ljudima.

Više o samoj investiciji rekla je Ivana Hatvalić, predsjednica uprave HTP-a Korčula.
– Jako nam je drago da danas stojimo ovdje ispred obnovljenog hotela Liburna i svečano završavamo prvi dio investicijskog ciklusa u Korčula Hotelima. Ovo je samo prvi korak od onoga što namjeravamo ovdje napraviti i to sve sa ciljem podizanja kvalitete usluge, imidža same destinacije i dodatnih sadržaja na otoku. Naravno, za razvoj same destinacije, računamo na podršku Grada Korčule i Turističke zajednice grada.

Osim hotela Liburne, svečano su otvoreni iapartmani Korkyra Garden te hotel Korčula De La Ville, hotel s dugom i bogatom tradicijom i starim šarmom koji ga prati još od daleke 1912.