The Global Party stiže na Korčulu

Korčulanska Palača Lešić Dimitri je jedno od dva mjesta u Hrvatskoj koja su odabrana da budu domaćini eventa The Global Party 2014 kao dio serije humanitarnih događanja koji će se tijekom mjeseca rujna odvijati diljem svijeta.

.

.

.

Palača Lešić Dimitri će održati dvije humanitarne večere, i to 10. i 12. rujna nakon kojih će biti održani koncerti Korkyra Baroque Festivala sa početkom u 21 sat. U suradnji sa Maksimilijan Garden lounge&beach barom 19. rujna u 21 sat bit će održana manifestacija Vinska Bajka.

Na obje večere gostima će biti poslužen menu u četiri slijeda kojeg je osmislio Toni Erceg, glavi chef LD restorana. Svaki slijed biti će popraćen s vinima najboljih lokalnih vinara. Gosti na večeri dobit će na poklon ulaznice za koncert Korkyra Baroque Festivala koji je na rasporedu nakon večere u 21 sat. Na koncertu 10. rujna nastupa vokalni ansambl Antiphonus zajedno s poznatim ruskim violinistom Dimitrijem Sinkovskym, a izvoditi će skladbe  Monterverdija, Gesualdija, Dufaya, i Leoninija. Nakon druge večere 12.  rujna, gosti će uživati u nastupu slavnog Talijanskog ansambla La Venexiana koji će zajedno sa sopranisticom Emanuellom Galli izvesti djela Monteverdija, Scarlattija, Vivaldija, i Handela.

Cijena večere iznositi će 350 kuna.Vinska Bajka će biti održana u prostorima prekrasne austro – ugarske vile  Maksimilijan. Služit će se vina najboljih lokalnih vinara, a Lešić Dimitri i Maksimiljan Garden će osigurati izbor hladnih jela, sireva, maslina i ostalih lokalnih specijaliteta.Uz sve to gosti će moći uživati u klapskom pjevanju i opuštajućoj muzici nakon toga. Cijena ulaznice za ovaj događaj iznosi 100 kuna. Time gost dobiva vinsku čašu, držač za čašu s logom sponzora, te kupon u vrijednosti 3 čaše vina iz prvog cjenovnog razreda. Nakon što gost potroši sve kupone, čašu vina iz prvog cjenovnog razreda može dobiti za 20 kuna, a čašu vina iz drugog cjenovnog razreda za 40 kuna. Na sličan način biti će određene cijene hrane. Sva prikupljena sredstva tijekom Vinske Bajke će također biti dio donacije za The Global Party, a Palača Lešić Dimitri će odabrati jednu lokalnu organizaciju kojoj će biti dodijeljen dio prikupljenih sredstava.Ovom prigodom dodijelit će se donacija udruzi Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Mljet-Lastovo. Spomenuta organizacija aktivna je u lokalnoj zajednici i pruža stanovništvu informacije i pomoć vezano uz rizike nastanka, prevenciju, rano otkrivanje i liječenje raka.The Global Party je jedna od najvećih privatnih, VIP humanitarnih akcija koja povezuje svijet u plemenite svrhe. Prvi put organiziran 2011. godine u 73 grada diljem svijeta, a već 2013. godine broj gradova domaćina eventa narastao je na 143. U 2014. godini The Global Party eventi će se odvijati tijekom mjeseca rujna u suradnji s umjetničkim galerijama, restoranima, barovima, klubovima, luksuznim jahtama i hotelima.