Triatlonska pustolovina Marka Pola u Korčuli

11.4.2012. - Prigodom otvaranja hrvatske triatlonske sezone u hotelu Vestibul u Splitu održana je konferencija za novinare, kojom je predstavljena ovogodišnja manifestacija Izazov Marka Pola koja će se održati u Korčuli 28. travnja.

Nakon što je prošle godine Izazov Marka Pola prvi put ugostio triatlonce iz čitavog svijeta, profesionalce i amatere, i ove godine, 28. travnja počinje prava pustolovina.

Ova sportsko turistička manifestacija sastoji se od međunarodnog natjecanja u sprint triatlonu, koje će biti bodovano za Kup Hrvatske i štafetnog amaterskog dijela natjecanja za sve željne avanture i dobre zabave. Fond nagrada i ove godine je vrlo primamljiv, te iznosi 42 tisuće kuna.

Izazov Marka Pola financijski će podržati neprofitnu udrugu “Korčulansko pelješko srce”, osnovanu s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za kupnju dijagnostičke opreme za kardiovaskularne bolesti, što manifestaciji daje i humanitaran kontekst.

Na konferenciji je govorio i Marin Koceić, vrhunski triatlonac i član TK Split, koji i ove godine sudjeluje u Izazovu Marka Pola.
Korčulanska utrka nije tipična utrka, jer se natjecatelji utrkuju u nesvakidašnjem ambijentu, gradu spomeniku nulte kategorije okruženim prekrasnom prirodom, – izjavio je Marin.

Ivan Pavić, jedan od organizatora korčulanskog natjecanja, u svom kratkom predstavljanju programa istaknuo je da posebnu pažnju treba posvetiti razvoju triatlona kroz školske aktivnosti, kao i razvoju sportskog turizma kroz slične manifestacije.

Više informacija možete pronaći na Web stranici događanjaWeb stranici TK Split,  Facebook stranici te  Twitteru.