TRIFORA zatvorila Mjesec Hrvatske knjige 2011. u Korčuli

Korčula, 15. sudenog 2011. U Korčuli je završena ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige 2011. koja se svake godine od 15.listopada do 15.studenoga održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Gradska knjižnica Ivan Vidali Korčula svojim je aktivnostima u potpunosti ispunila naputak ministarstva kulture, prema kojemu je cijeli mjesec bio u knjižnici gotovo svakodnevno sastajalište prijatelja knjige, gostovanja književnika, nakladnika, kulturnih djelatnika i čitatelja… Ravnateljica Tajana Grbin posebno je ukazala na sve veći odaziv djece, od predškolske dobi, do završnih razreda srednje škole, koji su na svojim radionicama (pričaonice, kvizovi, slikovnice, zidne fotografije) na svoj način doprinijeli promicanju hrvatske pisane riječi.

Na svečanom zatvarnju Mjeseca Hrvatske knjige 2011. u atriju Doma kulture publici su se predstavili pjesnikinje i pjesnici, članovi korčulanske udruge Trifora: Darinka Krstulović i Mirjana Tulić Sardelić iz Korčule, Srđan Duhović iz Žrnova i Nikica Radovan iz Lumbarde. Oni su recitirali svoje već objavljene pjesame, ali i nove pjesme kojima je ovo bila svojevrsna promocija.

Najavivši večer korčulanskih pjesnika,Tajana Grbin je poručila da “Pjesma čini vidljivim svijet oko nas i u nama, čitanje pjesnika je na neki način okupljanje i vlastite obnoviteljske energije. Započeli smo i završavamo s pjesnicima kao nezaobilaznim gostima i domaćinima”.

Za vrijeme pjesničke večeri prikazivane su i mnogobrojne fotografije Zlatka Šaina koje su svojim prikazima mora, brodova i brodica, svjetionika, flore i faune, povijesnih znamenitosti i motiva iz grada dodatno zaokupile pažnju posjetitelja.

Tekst i fotografija: Niko Perić