U Gradskom muzeju otvorena izložba “Priče u kamenu”

Samostalna izložba umjetnika Tea Bilasa "Priče u kamenu" otvorena je u prisutnosti brojne zainteresirane publike u ponedjeljak navečer, 2. srpnja 2012. godine u Gradskom muzeju Korčula. Izložba ostaje otvorena do 14. srpnja 2012. godine.


Teo Bilas
skulpturom se bavi od 2002. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Korčulanskoj likovnoj publici autor se predstavio sa ukupno 16 radova u kamenu te u kombiniranom materijalu kamena i drva, i to rastvorenim formama kamena koji priča, skromnim dalmatinskim kućicama savršenim u svojoj pojavnosti, sakralnim objektima i figuralnim motivima morskog svijeta.

Među izlošcima skulptura je “Križni put” koja je na izložbi održanoj u okviru dana Pasionske baštine 2008. godine u muzeju Mimara u Zagrebu osvojila je drugu nagradu.

Na otvaranju izložbe umjetnik je otkrio kako je svoj prvi rad izradio od vrničkog kamena, a danas se on nalazi u Irskoj.

Ova zanimljiva i vrijedna izložba u Gradskom muzeju Korčula, ostvarena zahvaljujući umjetničkim i osobnim poznanstvima Tea Bilasa i našeg domaćeg umjetnika i likovnog pedagoga Abela Brčića, ostaje otvorena do 14. srpnja 2012. godine.

Pozivamo Vas da je posjetite!

Za posjetitelje muzej je otvoren od 9:30 do 21 h.

/GM Korčula/