U Korčuli održan triatlon Izazov Marka Pola 2012

Dodjelom pobjedničkih medalja, pehara i novčanih nagrada u Korčuli je završena druga triatlonska utrka Izazov Marka Pola 2012, koje je okupila 56 natjecatelja u raznim kategorijama. Manifestaciju su izvrsno organizirali Grad Korčula, Palača Lešić Dimitri i TK Split.

Izazov Marka Pola je 28. travnja službeno otvorio hrvatsku triatlonsku sezonu. Na natjecanju u sprint triatlonu, koje se boduje i za Kup Hrvatske, nastupilo je 56 triatlonaca iz zemlje i inozemstva. Ova prava sportska avantura započela je plivanjem u neposrednoj blizini korčulanskih zidina u dužini od 750m, nakon čega su triatlonci vozili 20 km bicikl do mjesta Kneže (i natrag) i za kraj trčali do hotela Bon Repos 5 km (i natrag).

Sveukupni pobjednik ovogodišnjeg triatlona u Korčuli je Matija Lukina (TK Rudolf Perišin, Gornja Stubica), na drugom mjestu bio je Slovenac Matija Meden (TK Trisport Kamnik), a treće mjesto je zauzeo prošlogodišnji pobjednik Dejan Patrčević (TK Zagreb). Sara Vilić iz TK Zagreb je i ove godine apsolutna pobjednica u ženskoj kategoriji. U kategoriji štafeta najbolji su bili Untouchables iz Splita. Pobjdnici su uz medalje i pehare osvojili i novčane nagrade iz ukupnog fonda od 40.900 kn.

Glavni sudac Pavo Ligotić je zajedno sa ostalih sucima i tehničkim delegatom pratio utrku i ocijenio da je protekla bez problema. Svi sudionici pridržavali su strogih pravila Hrvatskog triatlon saveza. Nije bilo ozlijeda, ni žalbi na nepoštivanje pravila.

Natjecanje je službeno otvoreno pozdravnom riječi gospodina Franca Steneka, zamjenika gradonačelnika Grada Korčule, a cijelookupan tijek utrka je za mikrofonom popratio gospodin Ivan Pavić, tajnik TK Split i još jedan od organizatora uz Palaču Lešić Dimitri, koja je bila glavni sponzor ove utrke.

U sklopu manifestacije održano je i štafetno trčanje za otočke škole. Prijavilo se gotovo stotinu djece, a među njima ipak najviše sudionika je bilo iz OŠ Ante Curać Pinjac Žrnovo, njih čak 48!

Odaziv gledatelja je tijekom cijelog jutra bio odličan. Korčulani su sa zanimanjem pratili i bodrili natjecatelje, a dosta ih se odazvalo i volonterski pomoglo da se ova manifestacija održi u našem gradu.