U Korčuli otvorena izložba fotografija flore i faune Hrvatske

Korčula, 15. prosinca 2012. Večeras je u atriju Doma kulture u Korčuli svečano otvorena izložba fotografija flore i faune Hrvatske,čiji su autori Miljenko Marukić i Nebojša Jeričević. Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 27. prosinca 2012. godine, svakog dana od 9:00 do 18:30 sati.

U ime organizatora Centra za kulturu, ravnateljica Lana Filippi Brkić je napomenula da će izložba fotografija biti otvorena svaki dan do 27. prosinca. Za autore je kazala da su zaljubljeni u prirodu i njezini prisni poznavatelji, što se najbolje vidi kroz 30 izloženih fotografija, od kojih biljni svijet pripada Nebojši Jeričeviću, a životinjski Miljenku Marukiću.
I ovom prilikom posebno je istaknula suradnju s humanitarnom udrugom Kap u moru, za čiju aktivnost svaka novčana kap može pomoći djeci s posebnim obrazovnim potrebama.

Inače, Miljenko je u atriju Doma kulture izlagao i prije pet godina, a slike s te izložbe  su korištene u knjizi Iz morskih dubina, autora Damira Mušina.

Kako je ovo prva izložba Nebojše Jeričevića, on se u osobnom predstavljanju prisjetio riječi Ante Jeričevića (nekadašnjeg ravnatelja korčulanske gimnazije): “Ako želiš egzistirati u malom mjestu, neka ti hobi bude važniji od rabote”.
– A moj je hobi da već desetak godina krstarim našim otokom i poluotokom Pelješcem, gdje upoznajem savršene ljepote,koje i bilježim svojim fotoaparatom,
rekao je Nebojša Jeričević.

Tekst i snimak: Niko  Perić