U Korčuli započeo Međunarodni susret knjižničara

Nakon jučerašnjeg boravka u Dubrovniku,danas je u kočulanskom Domu kulture započeo šesti susret knjižničara članica projekta “Library. I Love It”,koji traje do 27. rujna u organizaciji korčulanske Gradske knjižnice Ivan Vidali.

Uz pozdravne riječi Tajane Grbin, ravnateljice Gradske knjižnice „Ivan Vidali“ iz Korčule,18 partnera iz Austrije, Finske, Italije, Poljske, Španjolske, Češke i Turske su dočekali i pozdravili mali moreškanti iz korčulanskog Dječjeg vrtića,te učenici četvrtih razreda OŠ“Petra Kanavelića“koji su na dopadljiv način u grupama „Vodiči Marko Polo“ i „Korčulanske znamenitosti u domovini,Europi i svijetu“,pričali o moreški,Marku Polu,najpoznatijim imenima korčulanske povijesti i kulturno povijesnim znamenitostima,kada su djeca i njihove učiteljice bili nagrađivani dužim aplauzom,i još većom nagradom uz obavijest da su im iz Kanarskih otoka stigla pisma njihovih vršnjaka za daljnju suradnju.

Korčulanski će učenici putem Gradske knjižnice“Ivan Vidali“odgovoriti svojim novim prijateljima. Prema podacima ravnateljice korčulanske knjižnice,kroz ovaj tjedan će se uz korisne razmjene iskustava,a sve u cilju unaprjeđenja knjižnične djelatnosti,razgovarati o funkciji suvremene knjižnice kao centra za cijelo životno učenje koji posredovanjem kulturnih vrijednosti omogućuje društveni i profesionalni razvoj kako knjižnice tako i njezina osoblja.

Tijekom aktivnosti sudionici će razmjenjivati ideje među knjižničarima, predstavljanje ključnih radnji partner-domaćin u području cjeloživotnog učenja,radionice,seminari,spoznaja europskih kultura kao temelj za daljnju suradnju na međunarodnoj sceni, pridonijet će jačanju uloge knjižnica i donijeti opipljivu korist lokalnoj zajednici,ističe se kroz ulogu domaćina. U okviru ovog projekta koji se financira iz sredstava EU fondova,posjetit će se sve knjižnice na otoku Korčuli,a nakon Korčule slijede susreti u 2015.g. Češkoj i Austriji.