“Izazov Marka Pola” u Korčulu dovodi domaće i međunarodne triatlonce

Prvi korčulanski pojedinačni i štafetni triatlon udržat će se 30. travnja 2011. godine. Triatlonci će se natjecati u tri discipline, a sudjelovat će i amateri i profesionalci. Događanja u Korčuli podržava naš ugledni alpinist Stipe Božić. Dio prihoda od startnina i ulaznica bit će doniran u humanitarne svrhe.

..
U Korčuli će se 30. travnja održati Korčula3atlon – Izazov Marka Pola, prvi međunarodni sprint i štafetni triatlon ovog dijela Hrvatske. U organizaciji Grada Korčule, Triatlon kluba Split, Palače Lešić Dimitri i Hotelsko turističkog poduzeća Korčula, triatlon je otvoren za sudjelovanje svim zainteresiranima, kako profesionalcima, tako i amaterima. Triatlon će se održati u tri discipline, uz predviđeni fond novčanih nagrada od 47.700 kuna. Cilj organizatora triatlona je Izazov Marka Pola učiniti prepoznatljivom međunarodnom sportskom manifestacijom, promovirati Korčulu kao sportsku destinaciju i triatlon kao granu sporta te obogatiti turističku ponudu otoka.

Prijave za natjecanje vrše se putem web stranica www.tksplit.hr.

Kočula3atlon – Izazov Marka Pola održat će se u tri discipline:

  • sprint triatlon (750m plivanje, 20km bicikl, 5km trčanje),
  • supersprint-triatlon (400m plivanje, 10km bicikl, 2,5km trčanje) i
  • štafetni sprint triatlon.

U sklopu manifestacije održat će se i prvenstvo osnovnih i srednjih škola u štafetnom trčanju.

Startnine ovise o kategoriji natjecanja, a ne naplaćuju se za kadetski supersprint triatlon i štafetno trčanje namijenjeno djeci osnovih i srednjih škola.

Događanje je dio aktivnosti organizatora kojim želi promovirati sportsku tradiciju Korčule u kontekstu svjetskih trendova, ali i otok kao atraktivnu turističku destinaciju.

Želja nam je potaknuti sve simpatizere triatlona, kao i one koji će to tek postati, na izgradnju svijesti o dobrobiti kontinuiranog bavljenja sportom, a samim time i o brizi za zdravlje. Budući da sportski turizam predstavlja rastući segment turističke ponude, sigurni smo kako ćemo ovom sportskom manifestacijom u Korčulu privuči nove domaće i inozemne turiste“, izjavila je Tania Allen, direktorica marketinga korčulanske Palače Lešić Dimitri i jedna od organizatorica triatlona.

Prijava natjecatelja na licu mjesta i podizanje startnih brojeva započet će 29. travnja u popodnevnim satima, nakon čega će natjecanje biti službeno otvoreno pozdravnom riječi predstavnika grada i organizatora. Natjecanja će početi 30. travnja u 9 sati otvaranjem Zone izmjene smještene u samom centru grada Korčule. Proglašenje pobjednika predviđeno je za 13.30 sati.

Triatlon će se održati uz podršku uglednog hrvatskog alpinista Stipe Božića, i novinara i putopisca Jasena Boka, koji će 30. travnja 2011., s početkom u 19.00 sati, u Domu kulture u Korčuli održati zajedničko predavanje „Priče pustolova”. “Naši otoci imaju ogroman, najčešće ne najbolje iskorišten potencijal za razvoj sportskog i pustolovnog turizma. Organiziranje ovakvih sportsko-turističkih događanja odličan je način promocije naših otoka, bisera hrvatskog Jadrana“, izjavio je Stipe Božić.

Volim pustolovinu i divim se ljudima koji su u stanju doživjeti i realizirati triatlon. Ja, kao putnikpuž, koji ipak radije koristim lokalni prijevoz od vlastitih nogu rado ću im se pridružiti u ovom događaju na prelijepoj Korčuli  izložbom o jednako zanimljivim ljudima i pričom o mojim pustolovinama, nadodao je Jasen Boko, čija će izložba “Ljudi sa svilene ceste” biti otvorena istog dana u 18.30 sati u atriju Doma kulture u Korčuli.

Korčula3atlon – Izazov Marka Pola u svojoj će prvoj godini održavanja održati i humanitarnu akciju u kojoj će financijski podržati udrugu „Korčulansko-pelješko srce“. Riječ je o neprofitnoj udruzi osnovanoj s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju dijagnostičke opreme za kardiovaskularne bolesti internističke službe Doma zdravlja Korčula. Postotak od svake kupljene ulaznice i startnine bit će doniran udruzi.