Preminuo Sir James Belić, počasni građanin Grada Korčule

Dana 13. rujna 2015. godine u 88. godini umro je u Wellingtonu počasni građanin Grada Korčule - SIR JAMES BELICH.

Dana 13. rujna 2015. godine u 88. godini umro je u  Wellingtonu – New Zeland počasni građanin Grada Korčule SIR  JAMES BELICH, ugledni i priznati građanin Novog Zelanda te jedan od najuglednijih imena u hrvatskom iseljeništvu.

UVIJEK ĆEMO GA SE SJEĆATI S DUBOKIM POŠTOVANJEM I ZAHVALNOŠĆU.

GRAD KORČULA

U sjećanje na pok. Belića, rođenog  Novozelanđanina od roditelja iz Žrnova i  gradonačelnika Wellingtona/New Zealand  evo članak koji je za Korcula.NET napisao Neno Kosović 29. srpnja 2008. godine povodom proglašenja gosp. Belića počasnim građaninom.

Povodom Blagdana sv. Todora i Dana Grada Korčule sinoć je u dvorani «Liburna» održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj su prisustvovali brojni uzvanici i gosti, među kojima županica Dubrovačko – neretvanska Mira Buconić, državni tajnik za more Branko Bačić, Ivo Mujo državni tajnik u Ministarstvu turizma, nekoliko saborskih zastupnika, čelnici susjednih općina i predstavnici crkvene vlasti.

Nakon pozdravnih govora gradonačelnika Mirka Duhovića i gostiju, dodijeljene su i ovogodišnje nagrade Grada Korčule. Za počasnog građanina Grada Korčule proglašen je Sir James Belich jedan od najuglednijih hrvatskih iseljenika, porijeklom iz Žrnova koji živi u Novom Zelandu. Nagradu za životno djelo dobila je Mira Svoboda umirovljena profesorica iz Korčule, dok su dobitnici godišnjih nagrada Antun Drušković umirovljeni učitelj iz Račišća, Velebit Veršić profesor iz Korčule i hrvatski plivački reprezentativac i olimpijac Mario Todorović.

U programu su sudjelovali članovi HGD «Svete Cecilije«, KUD «Moreška» i klapa Pulena.