Učenice OŠ iz Korčule treće u plivanju RH

U Zadru su u završnici natjecanja Državnog školskog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u plivanju predstavnice Osnovne škole “Petar Kanavelić” osvojile su 3. mjesto, između 12 ekipa.

U Zadru su u završnici natjecanja Državnog školskog prvenstva  školskih sportskih društava Republike Hrvatske u plivanju predstavnice Osnovne škole “Petar Kanavelić” osvojile su 3. mjesto, između 12 ekipa. Organizator natjecanja je bio Hrvatski školski športski savez, suorganizator Županijski savez školskog športa Zadarske županije, a priređivač Plivački klub Jadera Zadar.

Mlade su se korčulanke bez poluzavršnice plasirale kao pobjednice županijskog natjecanja. Natjecanje u Zadru je okupilo 25 osnovnih škola (12 ženskih i 13 muških ekipa) sa 198 natjecatelja koji su kroz 4 individualne discipline i 2 štafetne skupljali bodove za ukupni plasman. Na programu su bile discipline 50m slobodno, 50m leđno, 50m prsno, 50m leptir te štafete 4x50m mješovito i 4x50m slobodno. Na kraju natjecanja zbrojem bodova iz svih isplivanih disciplina prvoplasirane su plivačice OŠ „Šimuna Kožičića Benje“ Brodarica iz Zadra (224 boda), drugo mjesto OŠ „Kantrida“ Rijeka (207) i treće Korčulanke sa 199 bodova.