Uređuje se dvorana Centra za kulturu Korčula

U tijeku su radovi na obnovi dvorane Centra za kulturu Korčula koje će do kraja tjedna,radnici KLIMONT iz Rijeke, završiti.

Do kraja tjedna će radnici KLIMONT iz Rijeke završiti čišćenje i izmjenu klima uređaja u dvorani Centra za kulturu Korčula,kaže ravnateljica Lana Filippi Brkić. To su radovi nakon 10 godina od postavljanja,napominje voditelj poslova Marin Srpić. Primjetno je više oštećenja između 30 klima uređaja,koji će se u potpunosti zamjeniti,kao i u prostoru  Gradske knjižnice “Ivan Vidali”,koja je u zgradi Centra za kulturu.Ovi su poslovi nužni,s tim više što je na nekim mjestima  oštećen i plafon,ističe ravnateljica Centra za kulturu Korčula. Ova polivalentna klimatizirana kinodvorana ima 267 fiksnih sjedećih mjesta i mogućnost postavljanja još 120 pokretnih mjesta. To je namjenski prostor koji nudi uvjete za organizaciju promocija, koncerata, kazališnih predstava, kongresa, političkih skupova, radionica i ostalih kulturnih sadržaja.

Centar za kulturu godišnje organizira preko 60 različitih događanja od koncerata, kazališnih predstava, izložbi i promocija do kino predstava koje se prikazuju jednom tjedno tijekom cijele godine.Ovaj vikend su dva najnovija hit filma. Sutra u petak,u 20 sati se prikazuje “Moje Grčko vjenčanja 2”,te u subotu u 20 sati”Papa Franjo-Put  do svete Stolice”.


Izvor: Dubrovački vjesnik