Veleposlanica NR Kine Deng Ying u Korčuli

Nova veleposlanica Narodne Republike Kine, Deng Ying po prvi put u Gradu Korčuli.

Nova veleposlanica Narodne Republike Kine Deng Ying je nakon posjete Splitu, u petak stigla u Grad Korčulu. Gradonačelnik Vinko Kapelina dočekao je njenu ekselenciju Deng Ying, ekonomskog savjetnika Gai Guoqiang i prvu tajnicu QU Huibin u Orebiću iz kojeg je organiziran  prijevoz brodom do Korčule. Nakon razgledavanja grada, posjete muzeju Marka Pola i Gradskom muzeju Korčula, uslijedio je službeni doček u Vijećnici gdje je gradski vijećnik Vjeran Fillipi održao kratku prezentaciju i predavanje o bitnim projektima i strategijama Grada Korčule.

Veleposlanica je nakon kratkog odmora u Palači Lešić Dimitri dočekana uz dobrodošlicu ženske klape „Sv. Cecilija“ na svečanom ručku, gdje se upoznala s čelnicima Grada Korčule. Tijekom poslijepodneva je njena ekselencija Deng Ying sa izaslanstvom pogledala viteški ples Morešku, a potom s gradonačelnikom Kapelinom i suradnicima posjetila prezentaciju lokalnih poduzetnika, proizvođača ulja i vina, u Pupnatu.

Deng Ying iz daleke i goleme zemlje, koja je na dužnosti veleposlanice svega dva mjeseca, po prvi puta je posjetila Korčulu. Zanimljivo je da je nedavno u posjeti gradu Marka Pola bila delegacija iz Yangzhoua. To je grad prijatelj Korčule, u kojem je znameniti korčulanin Marko Polo prije sedam stoljeća bio gradonačelnik. Gradonačelnik Vinko Kapelina je u travnju pozvan u Yangzhou gdje će prisustvovati međunarodnom sajmu te zbog sve većeg broja turista iz Kine otvoriti ured.