Zahvala Gradu Korčuli za pomoć tijekom studiranja

Korčula, 3. kolovoza 2011. Zamjenik gradonačelnika Franc Stenek danas je u Maloj vijećnici primio Tomislava Grbina iz Žrnova, do nedavno studenta Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, danas magistra računarskog inženjerstva.

Povod današnjem susretu bila je Tomislavova želja da se zahvali Gradu Korčuli za stipendiju koja mu je dodijeljena kao nagrada za osvojenu medalju na informatičkoj olimpijadi u Meksiku 2006. godine.

Za nas otočane znanje je višestruko vrednije, s obzirom koliko dodatnih novaca ulažemo u djecu koja za mjesto školovanja odaberu druge gradove, te je svaka pomoć zajednice dobrodošla.

Tomislav je inače, nakon završene osnovne škole u Korčuli, bio devet godina zagrebački učenik i student. Osvajao je prva mjesta na državnim natjecanjima iz matematike i informatike za osnovne škole, prva mjesta iz informatike te 2. mjesto iz matematike u XV. gimnaziji u Zagrebu, brončanu medalju na informatičkoj olimpijadi u Meridi/Meksiko, sudjelovao je na centralno-europskoj informatičkoj olimpijadi,  na tri europska studentska natjecanja u programiranju, osvojio prva mjesta u timu na Microsoftovom Bubble cupu, … što Tomislava svrstava među najnagrađivanije korčulanske učenike i studente.

Grad i otok Korčula danas na žalost nemaju adekvatan odgovor na pitanje gdje zaposliti i kako iskoristiti ovakve mlade ljude na otoku, čime sebe svrstavamo u kolo prosječnosti, pa čak i gore od toga.

Tomislav Grbin će od jeseni svoje prvo zaposlenje naći u Zagrebu, gdje se uostalom u ovoj državi sve i događa kad je znanje u pitanju.

Sretno, Tomislave!