Korčulanski barokni festival

9. Korčulanski barokni festival održat će se od 3. rujna do 13. rujna 2020. godine.

Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine. Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju i baroknu čaroliju zahvaljujući kojoj Korčulanski barokni festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj svjetske glazbene scene.

Deveti Korčulanski barokni festival u trajanju od 3. rujna do 13. rujna 2020. skraćena je verzija zamišljenog Festivala. Pandemija korone i mjere predostrožnosti koje prate kulturna događanja i okupljanja, onemogućile su održavanje zamišljenog programa kao i dovođenje ansambala iz inozemstva.

Uz Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala, violinistice Laure Vadjon, nastupat će dva sjajna mlada sastava – barokne zvijezde “Early Delight” s programom engleskih majstora te “Trio Eusebius” koji će svojim nastupom obilježiti okruglu 250 – tu godišnjicu rođenja Ludviga van Beethovena, Pavao Mašić će izvesti Golberg varijacije, a za kraj će nas Ante Gelo, Borna Šercar i Iva Ilakovac odvesti u zabavne vode i neočekivane kombinacije.

Program Festivala možete pronaći na http://korkyrabaroque.com/ .

Komentiraj