Održana završna konferencija projekta “Revitalizacija obrambenih utvrda Grada Korčule”

Završna konferencija projekta „Revitalizacija obrambenih utvrda Grada Korčule“ održana je jučer , 22.9.2020. godine, u kino dvorani Centra za kulturu Korčula.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.256.187,40 kn, bespovratna sredstva iznose 4.204.949,92 kn. Sufinanciran je temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“ u okviru Operativnog programa „Konkuretnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Nositelj projekta je Grad Korčula, a kao partneri na projektu sudjelovali su Turistička zajednica Grada Korčule i Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o.

U sklopu projekta izrađena je projektna dokumentacija za revitalizaciju Velike kneževe kule, Fortece i bastiona, Kule Revelin i ulaza u gradsku jezgru, Južnog gradskog zida, Ljetne pozornice i Kneževog dvora, Kule Svih svetih na kojoj su provedena i arheološka istraživanja.

Gradonačelnik Andrija Fabris održao je uvodnu prezentaciju i osvrnuo se na tijek projekta, naglašavajući njegov opseg, vrijednost samog projekta kao i njegovu važnost za budućnost. Zahvalio se svim partnerima na projektu te predstavio gospodina Iva Vojnovića dipl. ing. arh., Ured Vojnović d.o.o. i gospođu Petru Ivanišević Brzulja, mag. ing. arh., Arhitektonska radionica centar d.o.o, koji su izradili i ovom prilikom prezentirali projekte revitalizacije.

Prezentacije možete možete pogledati na poveznicama u nastavku:
Završna konferencija
Revitalizacija bastiona i Fortece
Revitalizacija Južnog gradskog zida i Kneževog dvora
Revitalizacija Ljetne pozornice
Revitalizacija kule Revelin i ulaza u gradsku jezgru
Revitalizacija kule Svih svetih
Revitalizacija Velike kneževe kule 

Komentiraj