Predstavljanje projekta – www.EkoHrvatska.hr

Tvrtka Buduće tehnologije d.o.o. Zagreb informira zainteresiranu javnost da je prije nešto više od mjesec dana pokrenut projekt EkoHrvatska.hr, najopsežniji katalog hrvatskih malih, autohtonih proizvođača hrane, pića i napitaka, ostalih tradicijskih proizvoda te ruralnog turizma.

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju i općom globalizacijom, više nego ikada potrebno je poraditi na isticanju i promociji autohtonih, tradicijskih i eko proizvoda i usluga hrvatskih proizvođača s ciljem očuvanja nacionalnog identiteta, tradicije, kulture i vrijednosti koju posjedujemo.

S obzirom da u Hrvatskoj postoji nekoliko tisuća subjekata koji se kroz razne pravne oblike bave proizvodnjom spomenutih proizvoda odnosno pružanjem navedenih usluga, uočivši ovaj problem, tvrtka Buduće tehnologije d.o.o. odlučila je pokrenuti projekt ”EkoHrvatska.hr”, budući da do sada, na .hr internet prostoru nije postojalo referentno mjesto koje popisuje i opisuje proizvode i usluge autohtonih proizvođača te time nije niti bilo mogućnosti njihove promocije kroz isti.

EkoHrvatska.hr je najopsežniji katalog hrvatskih malih, autohtonih proizvođača hrane, pića i napitaka, ostalih tradicijskih proizvoda te ruralnog turizma. Katalog se kontinuirano dopunjuje novim unosima a trenutno sadrži više od 2.500 subjekata kategoriziranih u pedesetak kategorija.

Osnovni upis subjekta je u potpunosti besplatan te pozivamo sve zainteresirane da se bez ikakvih obaveza upišu u katalog.
Uz katalog na ovoj adresi (www.ekohrvatska.hr) usporedno djeluje i Facebook stranica projekta na kojoj će se kontinuirano promovirati vrijednosti domaćih proizvoda i usluga.

Temeljni cilj projekta “EkoHrvatska” jest promicanje malih, autohtonih proizvođača hrane (džemovi, ulje, voće, povrće, med i pčelarstvo, meso i suhomesnati proizvodi, mlijeko, mlinarstvo, smokve, sir, pršut, slatko, gljive i šumske plodine…), pića i napitaka (likeri, rakije, vino, pjenušci…), ostalih tradicijskih proizvoda (bačvarstvo i koritarstvo, češljarstvo, drvo, šiba i pletarstvo, keramika, glina i lončarstvo, igračke, odjeća i obuća, suveniri i rukotvorine, nakit, kovanje i metal, kožarstvo i postolarstvo, licitari, staklo i kristal, tekstil, svila i vuna, obrada bilja i ljekovito bilje, puškarstvo, cvijeće…) te ruralnog turizma (smještajni kapaciteti, izletnički centri, aktivnosti…) kroz izradu on-line kataloga proizvođača i njihovih proizvoda kroz isticanje važnosti marketinga i marketinškog djelovanja kao bitnog čimbenika ka uspješnom plasmanu proizvoda i usluga.

Projekt “EkoHrvatska” će svojim rezultatima doprinijeti poboljšanjima i boljem pozicioniranju hrvatskih proizvođača te će ih on-line približiti lokalnom i globalnom tržištu te tržištu Europske Unije odnosno otvoriti im put do novih kupaca te svim stranama povećati mogućnosti pristupa informacijama o autohtonim, ekološkim i tradicijskih proizvodima i uslugama, sa konačnim ciljem povećanja prodaje istih proizvoda i usluga te znatno pripomoći realizaciji plana potpore i ulaganja u seoski turizam, tradicionalne obrte, male proizvodne pogone.

Ovaj projekt je poduprlo Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede te Ministarstvo poduzetništva i obrta!

Odgovore na eventualna pitanja i više informacije zainterserini mogu dobiti:

  • E-mailom: [email protected]
  • Poštom: Buduće tehnologije d.o.o., Projekt EkoHrvatska.hr, Antuna Šoljana 24, 10000 Zagreb
  • Telefonom: 01/88-94-686

Letak EkoHrvatska možete pogledati ovdje.

Komentiraj