U Korčuli održana Međuopćinska smotra Lidrano 2012.

Korčula, 31.siječnja 2012. Danas je u Kino sali Liburna u Korčuli održana Međuopćinska smotra LIterarnog, DRAmskog i NOvinarskog stvaralaštva osnovnih škola s otoka Korčule i Lastova. Domaćin ovogodišnje smotre bili su učenici i nastavnici OŠ Petra Kanavelića iz Korčule.

Mladi glumci su oduševili publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila kino salu. Svi izvođači i njihovi mentori su za prikazane scensko-dramske izvedbe pozdravljeni i nagrađeni dugotrajnim aplauzima, uz želju da svoje kvalitetne nastupe ponove i na županijskom Lidranu.

Nije bilo lako ni Povjerenstvu u sastavu: Darinka Krstulović, Ivica Žaknić, Mara Burmas, Lana Filippi Brkić, Milojka Skokandić i Goran Duka, koji su se potrudili da svojim odlukama i savjetima podrže mlade glumce u njihovim prvim scenskim koracima.

U kategoriji pojedinačnih nastupa na županijski Lidrano 2012. plasirali su se:

  • Matej Bokšić, 2. razred OŠ Petra Kanavelića iz Korčule, sa svojom voditeljicom Dragoslavom Radovanović. Matej je izveo prikaz Grga Čvarak autora Ratka Zvrka.
  • Robert Krajančić, 3. razred OŠ iz Smokvice, sa svojom voditeljicom Marinom Šego. Robert je izveo monolog Anti reklama za knjigu.

U kategoriji skupnih nastupa na županijski Lidrano 2012. plasirali su se:

  • Učenici 2. i 3. razreda OŠ iz Smokvice koji su sa svojom voditeljicom Vinkom Salečić izveli predstavu Cvrčak i mrav.
  • Učenici 5. razreda OŠ Vela Luka koji su sa svojom voditeljicom Mirjanom Žuvela izveli predstavu pod nazivom Priča iz Brbljavije.

Tekst i snimak : Niko Perić

Komentiraj