Danas 7.Stonski maraton

Unatoč ne baš najljepšim vremenskim prilikama, danas će se u sklopu projekta INTERMODAL a povodom Europskog tjedna kretanja "na vratima Pelješca", u Stonu, održati sedmi Ston Wall Marathon.

To je jedinstveni sportsko-turistički događaj u Europi i dijelom se trči po starim Stonskim zidinama koje su najduži očuvani europski obrambeni zid.

Ston Wall Marathon je zbog svoje atraktivnosti vremenom prerastao u ekskluzivan događaj s maratoncima iz cijelog svijeta te se i ove godine očekuje njihov dolazak. Organizatori i pokrovitelji maratona su nekolicina aktivnih atletičara entuzijasta, Društvo prijatelja dubrovačke starine te agencija Dunea i turističke zajednice Stona, županije i države.

Osim maratona u punoj dužini od 42,2 km, organizatori su u želji da utrku što više približe široj populaciji trkača- rekreativaca odlučili održati i kraću utrku na 15 km, jednako atraktivnu, ali manje zahtjevnu. Maraton je vrlo zahtijevan a zbog jedinstvene staze, divnih pogleda koji se pružaju s nje na očuvanu pelješku prirodu i otoke ali i dojmljive i pamtljivog prijateljskog ozračja sve govori da će se i ove godine maraton pamtiti po druženju i sportskom nadmetanju, po kojima će se ponovno izdvojiti između brojnih svjetskih maratona.

Start i cilj obje utrke je u centru Stona a najatraktivniji dio svakako ruta preko Stonskih zidina.

Komentiraj