Delegacija australskog grada Fremantla u posjetu Korčuli

Zamjenik gradonačelnika prijateljskog grada Fremantla g. Doug Thompson sa suprugom Susette danas je došao u službeni posjet našem Gradu. Iz Fremantla je doputovala i glazbene skupina Wasamba koja će u gradu i na otoku narednih dana održati više nastupa.

Nakon što su prošlog ljeta gradonačelnik Fremantla Brad Pettitt i njegov zamjenik Doug Thompson sa suprugom bili u privatnom posjetu Korčuli, ove godine su g. Thompson i njegova supruga Susette gosti Grada Korčule povodom proslave Dana grada i blagdana sv. Todora.

Korčulani će se prisjetiti da je gđa Susette bila uspješna sudionica korčulanskog triatlona koji je održan 30. travnja ove godine.

Sljedećih nekoliko dana u Korčuli će boraviti i glazbena skupina Wasamba iz Fremantla. To je jedna od najomiljenijih zabavljačkih grupa Zapadne Australije, a sačinjava je dvadesetak performera koji u svojim atraktivnim izvedbama objedinjuju  glazbu (bubnjari), ples, kazalište i cirkus.

Wasamba će nastupiti u Korčuli u srijedu, 27. srpnja u 21:00 sati na Spomeniku, a njihova gostovanja predviđena su u Veloj Luci (28. 7. 2011.) i Lumbardi (30. 7.).