Centar za kulturu Korčula

Centar za kulturu nalazi se u novoizgrađenom Domu kulture u čiju je obnovu i nadogradnju Grad Korčula uložio 7,5 milijuna kuna. Namjenski uređen prostor nudi uvjete za organizaciju promocija, koncerata, kazališnih predstava, kongresa, političkih skupova, radionica i ostalih kulturnih sadržaja. Nova polivalentna klimatizirana kinodvorana ima 267 fiksnih sjedećih mjesta i mogućnost postavljanja još 120 pokretnih mjesta.

Centar za kulturu godišnje organizira preko 60 različitih događanja od koncerata, kazališnih predstava, izložbi i promocija do kino predstava koje se prikazuju jednom tjedno tijekom cijele godine.

Osim organizacije zbivanja u Domu kulture u ljetnim mjesecima priređuju se događanja i na vanjskim prostorima staroga grada.

Centar za kulturu vodi brigu o radu, održavanju i aktivnostima u slijedećim gradskim objektima:

  • Kuli Veliki Revelin na južnom ulazu u stari grad (gdje je postavljena stalna izložba korčulanske viteške igre Moreške)
  • Kući Marka Pola, čiji je jedan dio (kula) otvoren za posjetitelje dok je drugi dio (kuća) još uvijek neobnovljen i nije dostupan javnosti.

Ravnateljica Ustanove je Lana Filippi Brkić.

Službena web stranica: Centar za kulturu Korčula