Gradu Korčuli dodijeljeno 450.000,00 HRK za uređenje Pijace u Pupnatu

17. siječnja 2019. godine ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac je donijela odluku o odabiru projekata prijavljenih na Program razvoja otoka u 2019. godini.
Odobreno je ukupno 22.800.000,00 HRK projekata kroz 51 prijavljeni projekt.

Podsjetimo, Grad Korčula je uz pomoć svoje razvojne agencije u prosincu 2018. godine prijavio projekt Uređenja Pijace u Pupnatu, čija je investicija vrijedna 840.000,00 HRK.
Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije njihov udio sufinanciranja iznosi 53%, dok će ostatak troška snositi Grad Korčula.

Pijaca u Pupnatu nalazi se pored dječjeg igrališta zgrade područne osnove škole u Pupnatu. Središnji prostor dječjeg igrališta osim primarne namjene, povremeno se koristi i kao okupljalište većeg broja ljudi za različite namjene poput koncerata, predstava i sl. Prostor je omeđen novoformiranim tribinama na sjevernoj i istočnoj strani. U sklopu projekta namjera je učiniti sljedeće: formirati ravnu plohu središnjeg prostora; formirati “tribine” sa sjeverne i istočne strane dječjeg igrališta, urediti parter i obložiti tribine te postaviti urbanu opremu kao što su koševi za smeće i sl. Nav

Cilj projekta je podići kvalitetu i sigurnost  prilikom korištenja navedenih površina za domaće stanovništvo i za posjetitelje koji su ujedno i ciljna skupina ovog projekta.

Provedbom projekta, modernizirat će se i povećati sigurnost korištenja postojećih površina, što će posljedično doprinijeti mogućnosti organizacije dodatnih sadržaja u vidu zabavnih, kulturnih i obrazovnih aktivnosti, a s ciljem održavanja postojećeg broja, ali i privlačenja većeg broja mlade populacije.

Predviđeno trajanje provedbe projekta je 120 dana.

Navedenu Odluku pročitajte u cijelosti na ovom linku: https://bit.ly/2B3MPrj