Gradu Korčuli odobrena sredstva za sufinanciranje dva projekta za razvoj pametnih i održivih rješenja i usluga

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je Odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje dva projekta za razvoj pametnih i održivih rješenja i usluga u ukupnom iznosu od 552.800,00 kuna.

Sukladno prijavi Grada Korčule na Javni poziv za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga (EnU-6/21) Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je :

 1. Odluku o odabiru korisnika i dodjeli sredstava Fonda za sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga (reg. broj 2022/012766) za projekt: Implementacija pametnih rješenja u upravljanju prometom u gradu Korčuli
  Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 927.105,00 kn. Fond će projekt sufinancirati u iznosu do 500.000,00 kn što iznosi 53,93% opravdanih troškova projekta.
  Projekt uključuje instalaciju pametnih rješenja na istočnoj i zapadnoj rivi te parking u shopping centru Spot (Tommy): sustavi prepoznavanja tablica (software i hardware), ekrani koji pokazuju popunjenost parkirališta, program kartičnog plaćanja te drugih komponenti plaćanja za parking uz nadogradnje postojećih softverskih rješenja.
  • Odluka je dostupna na poveznici.
 2. Odluku o odabiru korisnika i dodjeli sredstava Fonda za sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga (reg. broj 2022/012850) za projekt: Instalacija senzora kvalitete zraka
  Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 88.000,00 kn. Fond će projekt sufinancirati u iznosu do 52.800,00 kn što iznosi 60% opravdanih troškova projekta.
  Projekt uključuje nabavku dva senzora kvalitete zraka.
  • Odluka je dostupna na poveznici.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost