Izazov Marka Pola 2014

Korčula je uspješno položila veliki međunarodni ispit u prijemu i provođenju četvrtog po redu međunarodnog triatlon natjecanja, kojega je u subotu(26. travnja 2014.) u organizaciji Grada Korčule, TK Split i Palače Lešić Dimitri.

Korčula je uspješno položila veliki međunarodni ispit u prijemu i provođenju četvrtog po redu međunarodnog triatlon natjecanja, kojega je u subotu(26. travnja 2014.) u organizaciji Grada Korčule, TK Split i Palače Lešić Dimitri (uz novčani nagradni fond od 41 tisuća kuna, što je najveći ukupni iznos novčanih nagrada od svih triatlon natjecanja u Hrvatskoj otvorio korčulanski gradonačelnik Vinko Kapelina, izrazivši zadovoljstvo što je korčulanski triatlon postao svjetskog značaja, koji nosi simbolični naziv Izazov Marka Pola, a stotinjak natjecatelja iz 14 zemalja svijeta i volontera se ugodno osjećalo u gradu domaćinu, i hotelu Liburna, gdje su bili smješteni, odakle kao i prošlih godina, u svoje zemlje nose utiske boravka i natjecanja u Korčuli.

Publika je uglavnom pokazala veliko znanje u triatlonskim disciplinama(plivanje, trčanje i biciklizam) s tim više što su se uz svjetska imena, natjecali i učenici OŠ iz Korčule i Žrnova u školskoj triatlonskoj štafeti. Triatloncima, željnim visokih rezultata, nažalost, vrijeme nije bilo naklonjeno, posebno u trčanju, jer je padala i prohladna kišica, a jedan se je strani natjecatelj i pozebao u moru. Srećom bez posljedica, jer mu je odmah pružena prva pomoć.

Sveukupni su pobjednici:

U Olimpijskom triatlonu kod žena Darija Vrtikapa iz TK Zrinski Zagreb (1500 m plivanje, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja, a kod muškaraca, mađarski triatlonac David Ruzsaz. U sprint triatlonu (750 m plivanje, 20 km bicikliranje, 5 km trčanje) u kategoriji žena i muškaraca sva tri prva mjesta osvojili su hrvatske triatlonke, odnosno Hrvatski triatlonci, dok su u Humanitarnoj uličnoj utrci na 10 km, čiji je prihod namijenjen Udruzi ‘Kap u moru’ sva tri prva mjesta osvojili trkači iz Crne Gore.

Tajnik natjecanja Ivan Pavić iz Splita je pohvalio kompletnu organizaciju, napomenuvši posebno učiteljima iz OŠ da nastave stvarati kod djece privrženost ovom sportu, u kojemu se je već nekoliko mladih korčulana najavilo kao mogući triatlonci u Hrvatskim natjecanjima. Kako na otvaranju, tako i na zatvaranju ovogodišnjeg Izazova Marka Pola, korčulanski je gradonačelnik Vinko Kapelina(dijeleći sve nagrade u završnom dijelu natjecanja) zadovoljnim uzdahom poručio Vidimo se dogodine.

* Ispričavamo se što je prethodno krivo upisan podatak o autoru teksta